Feb 12, 2017

Læserne vil også gøre oprør: Derfor er vi enige med Bjarne!

Calle Holm (tv.), Grete Christensen og Kenneth Filipsen bakker Bjarne Lykke op. Foto: Privat

De fleste læsere er helt enige med lagerarbejder Bjarne Lykke, der blæser til arbejdskamp.

Af Jonas Sivkær Pettersen

Lagerarbejder Bjarne Lykke fra Vejle får masser af skulderklap og sympati fra Avisen.dk’s læsere, der melder sig under fanerne sammen med ham.
De er helt enige med Bjarne Lykke. Nok er nok. Det skal være slut med, at politikerne uden kamp kan forringe vilkårene for det arbejdende folk. Senest har regeringen meldt ud, at de vil hæve pensionsalderen hurtigere end først aftalt.
Derfor støtter de det folkeoprør, som ifølge Bjarne Lykke er under opsejling.
- Jeg synes, det er på tide at vi, arbejdere, begynder at røre på os og siger fra, siger den 62-årige buschauffør Calle Holm til Avisen.dk.
Som flere hundrede andre læsere, har han kommenteret artiklen om Bjarne Lykke, der fortæller, at han vil gå forrest i en ny arbejdskamp. Lørdag eftermiddag indkaldte lagerarbejderen til demonstration mod regeringens bebudede ændringer i pensionsalderen, og her dukkede der 300-400 mennesker op.



Søndag eftermiddag har artiklen om Bjarne Lykke fået næsten 300 kommentarer på Facebook, og de fleste læsere bakker den 48-årige lagerarbejder op.
Også den pensionerede DSB-medarbejder Grete Christensen fra Sindal har kun rosende ord til overs for Bjarne Lykkes kampvilje. Hun er født i 1938 og har deltaget i masser af stordemonstrationer tilbage i 1970’erne. Dengang battede det at demonstrere for sine rettigheder, fortæller hun.



- Jeg synes, det er fantastisk, hvad Bjarne Lykke har gang i. Jeg deltager gerne i en ny demonstration med min rollator, fortæller hun.
Som gammelt SiD-medlem er hun ærgerlig over, at der ikke er flere som Bjarne Lykke, der tør gå forrest.
- Der er for mange, der finder sig i for meget, når de får deres ydelser beskåret. Der mangler sammenhold blandt arbejderne, som der var engang, fortæller hun.
Også Kenneth Filipsen fra København hilser et 'folkeoprør' velkommen.
- Jeg er jo rimelig rød, så jeg ser gerne, at der bliver sagt fra. Jeg synes, det er godt gået af Bjarne Lykke, siger Kenneth Filipsen til Avisen.dk.