Feb 10, 2017

Kommuner raser: KMD-top står til milliongevinst (Blogger: Har nævnt før, har det fra pålidelig kilde, samtlige it-konsulenter som ikke kan finde andet job, sidder i KMD, inklusive Skat's EFI drenge der blev fyret på gråt papir. Men det er jo kun 'hearsay'..)

KMD oplyser, at selskabets direktion - med blandt andre topchef Eva Berneke (billedet) - og ledende medarbejdere ejer 2,8 procent af...

Topledelsen i it-selskabet KMD står til en trecifret milliongevinst, hvis selskabet børsnoteres. 10. februar 2017 kl. 6:22

Artiklen fortsætter under annoncen...


Landets kommuner langer hårdt ud efter KMD, efter at det er kommet frem, at it-selskabets amerikanske ejere har tildelt ledelsen et stort aktieprogram. Det skriver Jyllands Postens erhvervsmedie, Finans.

Hvis planerne om at børsnotere KMD lykkes, vil topchef Eva Berneke sammen med en gruppe af øvrige ledere angiveligt kunne dele et pænt trecifret millionbeløb.

Oplysningerne om aktieprogrammet har overrasket kommunerne, der er KMD's største kunde.

Kommunerne er midt i et højdramatisk slagsmål med KMD om forsinkelser af vigtige it-systemer.

Kommunernes Landsforenings formand, Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), har tidligere beskyldt KMD for at misbruge selskabets monopolstatus og malke de danske skatteborgere.

Han mener, at aktieprogrammet kan forklare ledelsens ifølge ham kortsigtede forsøg på at lænse kommunerne frem mod en børsnotering.

- Vi har hele tiden haft en mistanke om, at der var nogle andre incitamenter, der styrede KMD's ledelse end at levere gode systemer til kommunerne på langt sigt. Oplysningerne om et incitamentsprogram bekræfter blot den mistanke, siger Martin Damm til Finans.

KMD's amerikanske ejere, kapitalfonden Advent International, stod i efteråret bag et aktieprogram i Nets, der er blevet kaldt det mest lukrative nogensinde i Danmark.Her fik 70 chefer deres investering 130 gange igen. Aktieprogrammet havde en værdi på 1,8 milliarder kroner, da selskabet blev børsnoteret i september.

Advent International afviser at kommentere eller forklare KMD-ledelsens incitamentsprogram.

KMD oplyser, at selskabets direktion og ledende medarbejdere ejer 2,8 procent af aktierne i holdingselskabet bag KMD. De deltagende medarbejdere har investeret egne midler, lyder det i en skriftlig kommentar fra KMD.

- Det er velkendt og løbende offentliggjort i KMD's årsrapporter, at der er et investeringsprogram for direktionen og en række ledende medarbejdere. Dette program er fortsat det samme, som blev etableret den 20. december 2012.

- Investeringsprogrammet er sammensat på en sådan måde, at det er meget langt fra og under det niveau, der har været debatteret i medierne i den seneste tid, skriver KMD.


http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3122222