Jan 23, 2017

Danske og amerikanske medier kritiserer Trump for at ændre på virkeligheden – men de producerer selv falske nyheder opå stribe (VIDEO) (".. Danske og amerikanske medier er faldet over Donald Trump, fordi han kommer med tvivlsomme påstande om, hvor mange mennesker der var ved hans indsættelse. Men mediernes dækning er selv smækfyldt af falske nyheder. Det er et ganske almindeligt fænomen i de etablerede, politisk korrekte danske medier. Den Korte Avis er et af de få medier, der påpeger det. Senest er TV2 løbet med på falske nyheder om de kvinde- demonstrationer, der fandt sted i Washington og København lørdag. ”Martin Luther King er fjernet!” Knap indtog Trump Det Hvide Hus, før mediernes falske nyheder føg om ørerne på ham. Her taler vi ikke om almindelig kritisk journalistik, der naturligvis skal anvendes på Trump som på alle andre politiske ledere. Vi taler om røverhistorier og påstande, som man ikke har dokumentation for. Ofte politisk motiveret..")


Ralf Pittelkow
23. Jan 2017 - avisen.dk

Danske og amerikanske medier er faldet over Donald Trump, fordi han kommer med tvivlsomme påstande om, hvor mange mennesker der var ved hans indsættelse.

Men mediernes dækning er selv smækfyldt af falske nyheder. Det er et ganske almindeligt fænomen i de etablerede, politisk korrekte danske medier. Den Korte Avis er et af de få medier, der påpeger det.

Senest er TV2 løbet med på falske nyheder om de kvindedemonstrationer, der fandt sted i Washington og København lørdag.

”Martin Luther King er fjernet!”


Knap indtog Trump Det Hvide Hus, før mediernes falske nyheder føg om ørerne på ham.

Her taler vi ikke om almindelig kritisk journalistik, der naturligvis skal anvendes på Trump som på alle andre politiske ledere.

Vi taler om røverhistorier og påstande, som man ikke har dokumentation for. Ofte politisk motiveret.

Således kunne en reporter fra Time Magazine stakåndet rapportere, at Trump havde fjernet busten af Martin Luther King fra Det Ovale Kontor.

Denne historie skulle udstille Trumps totale mangel på respekt for et af de største ikoner i det amerikanske samfund.

Der var bare et lille problem: Historien var falsk. Trumps talsmand har gjort det klart, at busten af Martin Luther King stadig står i Det Ovale Kontor, og at den skal blive stående dér.

Reporteren fra Time Magazine har siden måttet undskylde.

Indsættelsen



Der har også været voldsom debat om, hvor mange mennesker der var mødt frem til Trumps indsættelse.

Her burde medierne – både de amerikanske og de danske – i højere grad have understreget, at der ikke fandtes pålidelige officielle tal.

Det er the National Park Service, der står for området (the National Mall) hvor tilskuerne står, og de udsender ikke sådanne tal.

Ser man på billederne af henholdsvis Trumps og Obamas indsættelse, tyder alt dog på, at Trump ikke var på højde med Obamas rekordstore fremmøde.

Det ville også have været overraskende andet. Washington er med sine mange sorte og mange offentligt ansatte i ekstrem grad en Obama-by og ikke en Trump-by.

Det virkede dumstædigt, når Trump insisterede på, at hans fremmøde var det største.

Kvindedemonstration i Washington


Der foreligger heller ingen officielle tal for deltagelsen i kvindedemonstrationen mod Trump fredag.

Alligevel slyngede i hvert fald TV2 om sig med tal for, hvor mange der var. Andre medier, både i USA og Danmark, gjorde det samme.

Man foregav at ligge inde med en viden om tallene, som man ikke havde. Det er falske nyheder. I omtalen var der en bemærkelsesværdig glidning:

Først hed det sig, at man ”forventede” ”op mod” 250.000. Så hed det sig, at man ”forventede” ”op mod” 500.000 (dejligt gummibegreb dette ”op mod”).

Derefter blev det gjort til en kendsgerning, at der faktisk var 500.000 – uden at man fortalte, hvor det tal kom fra. Og til sidste kunne TV2 fortælle det som en kendsgerning, at der var 1 million! Kilden var … arrangørerne selv. Med en stærk interesse i at overdrive.

Kvindedemonstration i København


I København var der også en kvindedemonstration mod Trump. Kameraerne gav aldrig noget billede, der gav mulighed for at vurdere antallet.

Men til sidst fik seerne på TV2 at vide, at der var omkring 5.000, som ”fyldte Christiansborg Slotsplads”. Når man kender noget til demonstrationer i Danmark, ved man, at 5.000 slet, slet ikke kan fylde Christiansborg Slotsplads. Falske Nyheder. Det er endda tvivlsomt, om der overhovedet var 5.000.

Både den amerikanske og den danske kvindedemonstration havde tilsyneladende et islamisk islæt.

En leder af den amerikanske demonstration, Linda Sarsour, har ifølge Uriasposten været afbildet med en tidligere leder fra terrororganisationen Hamas.

I den danske demonstration talte TV2 med den fra islamiske kredse kendte Sherin Khankan. Ifølge hende var kvindedemonstrationen en demonstration mod ”islamofobi”.

Men TV2 gjorde intet for at belyse, om denne påstand var rigtig.

Falske nyheder på falske nyheder. Med et politisk formål.

http://www.uriasposten.net/archives/80136

http://www.breitbart.com/live/womens-march-washington-live-updates/wh-press-secretary-sean-spicer-blasts-medias-deliberately-false-reporting/

Kilde : http://denkorteavis.dk/2017/dansk-tv-deltager-med-amerikanske-medier-i-at-producere-falske-nyheder-pa-stribe-efter-magtskiftet-i-washington/