Jan 11, 2017

Dansk overlæge anklaget for voldtægt af yngre læge på sygehus: Nu er dommen faldet. »Tiltalte straffes med fængsel på tre år og tre måneder.« (Blogger: Endelig en form for retfærdighed!.. Vi har set massevis af sexkrænkende læger i gennem tiden, overgreb, som Sundhedsstyrelsen kendte til i årevis, uden konsekvenser.. Lidt misvisende overskrift: ".. Tal med din læge om sex. Sundhedsstyrelsen opfordrer dig til at tale med din læge, hvis du har seksuelle problemer..".. Læge som viste porno i klinikken og udført seksuelle handlinger på sine patienter under sine konsultationer.. "Stetoskop-manden", der lokkede tøjet af nordvestjyske kvinder.. Mette Lodall Petersen blev dybt chokeret, da hendes læge gennem flere år pludselig foreslog, at de skulle dyrke sex. Forleden blev lægen dømt for blufærdighedskrænkelse.. Landets hospitaler vil gerne kunne tjekke, om en kommende læge har sager med seksuelle overgreb med i bagagen, inden de ansætter den pågældende (Wow - på tide!).. Det siger noget om hvor omfattende dette problem er.. Den værdi, vi tillægger tegn og symboler, såsom læger i hvide kitler. Vi stoler også blindt på forskeren i den hvide kittel. Et eksperiment fra 1963 påviste, at folks autoritetstro afhang meget af, om forsøgslederen var iført den hvide kittel eller ej. Kan simpelhen ikke forstå hvordan læger gør kvinderne blød i knæene med et par charmerende tricks og kvinderne falder for 'lydighedens dilemma' samt overgiver sin suverænitet?.. Der er så meget, jeg ikke forstår..)

Maskeret billede af den dømte overlæge.

Dansk overlæge anklaget for voldtægt af yngre læge på sygehus: Nu er dommen faldet


Bo Poulsen -

»Tiltalte straffes med fængsel på tre år og tre måneder.«

Sådan lød det fra en enig domsmandsret, der kendte en midaldrende, tidligere overlæge skyldig for voldtægt, voldtægtsforsøg og anden seksuel omgang ved Retten i Næstved tirsdag middag.

Tirsdag faldt dommen i den opsigtsvækkende sag om en midaldrende overlæge fra et sjællandsk sygehus. Han stod tiltalt for i fem tilfælde at have begået seksuelle overgreb på en yngre reservelæge. Fire af de fem tiltaleforhold fandt sted på deres fælles arbejdsplads, men det hele startede på en bar i indre København i 2015 efter en sommerfest. Overgrebene fortsatte længe, og hun gik først til politiet i slutningen af april 2016. Det medførte blandt andet, at han blev afskediget af sygehuset.

Udover de tre år og tre måneders fængsel, blev han frakendt retten til at udføre lægegerningen indtil videre, og han skal betale en erstatning på 100.000 kroner til forurettede....

Kilder:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/kvinde-med-ondt-i-ryggen-gik-til-sexkraenkende-laege-han-bad-mig-tage-trusserne-af
http://folkebladetlemvig.dk/struer/Lokkede-toejet-af-nordvestjyske-kvinder-Her-er-Stetoskop-manden-i-dag/artikel/210026
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4221556.ece
http://www.b.dk/nationalt/hospitaler-vil-registrere-sexkraenkende-laeger
http://www.magasinet-sundhed.dk/sundhed/artikler/tal-med-din-laege-om-sex/
http://www.udeoghjemme.dk/skaebner/udsatte-mennesker/min-laege-ville-have-sex
http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-stoler-vi-mere-pa-forskere-i-hvide-kitler