Dec 17, 2016

LEDER: Skandalen om skandalen i SKAT (Blogger: Når man konversere med folk om politik, spas og ligegyldigheder, møder man pludseligt folk med dybt kendskab til Skats IT systemer og processer.. Fx de udenlandske svindlere der har snydt Skat og lænset statskassen for 12,3 mia. kr... Det har ikke været muligt, med mindre, enkelstående eller flere af skats medarbejdere, har været involveret. Det kan simpelhen ikke lade sig gøre.. Det er meldingen.. Finder vi nogensinde ud af det med en såkaldt 'uvildig advokatundersøgelse', noget som politikerne på Borgen selv søsætter? Tror du også på Julemanden?.. Information: ".. En undersøgelseskommission er det kraftigste instrument til at afdække en sag, som Folketinget kan tage i brug. Den kan gennemgå alle relevante dokumenter, og i modsætning til en advokat, der alene gennemfører en undersøgelse baseret på skriftlige dokumenter, afhører en kommission også implicerede embedsmænd og politikere under vidneansvar.. ")

Anton Geist - 17. december 2016

Skandalerne vælter ud af SKAT, og nu er håndteringen af den hidtil værste af slagsen blevet en skandale i sig selv.

I går eftermiddag aftalte et bredt flertal i Folketinget at gennemføre en advokatundersøgelse af milliardskandalen om udbytteskat.

Kun Enhedslisten og Alternativet står uden for aftalen.

De ønsker sig en undersøgelseskommission, og det krævede også DF, Radikale Venstre og SF. Men onsdag skiftede DF holdning og gik med på skatteminister Karsten Lauritzens (V) ønske om en advokatundersøgelse, »der så til gengæld er en hurtigere undersøgelsesform«, som partiets finansordfører, René Christensen, sagde til Politiken.

Og i går fulgte de radikale og SF – antageligt med den begrundelse, at aftalen om en advokatundersøgelse alligevel ville blive indgået, og de lige så godt kunne forsøge at få indflydelse på den.

En undersøgelseskommission er det kraftigste instrument til at afdække en sag, som Folketinget kan tage i brug.

Den kan gennemgå alle relevante dokumenter, og i modsætning til en advokat, der alene gennemfører en undersøgelse baseret på skriftlige dokumenter, afhører en kommission også implicerede embedsmænd og politikere under vidneansvar.