Nov 29, 2016

Opdatering fra oplysningsforbundet MAY DAY - For Sundhed og Frihed: Franske børn får ikke ADHD (Emner: Hvorfor får børn i Frankrig ikke ADHD? | Pesticider sænker vores intelligens | Europæisk forbrugerorganisation vil stramme regler for kosttilskud | Svensk antroposofisk hospital i fare | På besøg hos lægen | Diabetesmanual | Funktionelle lidelser – en farlig modediagnose? | Tandlæger advarer mod flourfri tandpasta - men...)




Til et filmprojekt: May Day efterlyser canceroverlevere, som er blevet helbredt med alternative behandlingsformer. Det kan være udenlandsk behandling eller behandling her i landet med ikke konventionelle metoder. Hvis du er interesseret i at være med eller vil have mere info, så skriv til Charlotte på cr(at)mayday-info.dk. Sæt @ind i stedet for (at).
 

Sygdom/sundhed

Hvorfor får børn i Frankrig ikke ADHD?
I USA er mindst 9 pct. af alle skolebørn blevet diagnosticeret med ADHD og får medicin for det. I Frankrig er andelen af børn diagnosticeret og medicineret for ADHD mindre end 0,5 pct. Hvordan er ADHD-epidemien – som hærger USA – næsten fuldstændig gået hen over børnene i Frankrig?
Læs mere her

Pesticider sænker vores intelligens
Gravide og små børn bør spise økologisk, mener læge og professor i miljømedicin Philippe Grandjean, der retter skarp kritik mod industrigifte - vores skrøbelige fosterhjerner er alt for dårligt beskyttet mod skaderne fra landbrugets pesticider. "Vi er i gang med at flytte hele fordelingen af intelligens nedad blandt vores børn og børnebørn. Langt den største effekt... Læs mere her

Europæisk forbrugerorganisation vil stramme regler for kosttilskud
I en ny rapport opfordrer den europæiske forbruger-lobbygruppe BEUC (hvor bl.a. det danske forbrugerråd Tænk er repræsenteret) EU til at stramme regler for kosttilskud. Helt absurd hævdes det, at forbrugerne angiveligt udsættes for "potentielt alvorlige bivirkninger", når de indtager dem, og det kræver en harmonisering af EU-lovgivningen, så den dækker alle typer kosttilskud, der er tilgængelige.
Læs mere her

Svensk antroposofisk hospital i fare
Den svenske Vidarkliniks fremtid hænger i en tynd tråd, fordi Stockholm Läns landsting overvejer at trække bevillingen. Klinikken behandler konventionelt men også antroposofisk. Klinikken hjælper patienter med bl.a. cancerrehabilitering. Vidarklinikken er Skandinaviens eneste antroposofiske hospital. Du kan være med i en underskriftindsamling for at støtte hospitalet.
Læs mere her

På besøg hos lægen
Læge og forsker Peter Gøtzsche besøger en gammel studiekammerat i hans lægepraksis. Gøtzsche konkluderer: "Patienterne kunne selv undersøge, om den medicin, de får udskrevet, måske har tvivlsom effekt eller er for farlig. Deres læge har hovedsagelig sin viden om medicin fra medicinalindustrien, som laver langt de fleste lægemiddelforsøg, og opinionsundersøgelser har vist, at borgerne ikke har tillid til medicinalindustrien. Så burde de heller ikke stole blindt på deres medicin."
Læs mere her

Diabetesmanual
En manual med praktiske råd om diabetes har hjulpet tusindvis af diabetikere til et bedre helbred uden brug af medicin.
Læs mere her

Funktionelle lidelser – en farlig modediagnose?
Funktionelle lidelser er en psykiatrisk forskningsdiagnose, der ikke er godkendt af WHO, hvis diagnosesystem vi ellers har brugt siden 1994. Mange patienter ønsker ikke at få diagnosen, da det medfører, at de får deres anerkendte fysiske WHO-diagnose konverteret til en psykisk lidelse. Det kunne f.eks. være fibromyalgi, irritabel tyktarm...
Læs mere her

Tandlæger advarer mod flourfri tandpasta - men...
Er manglende flour virkelig årsag til dårlige tænder? Det er der flere meninger om. Læs her tandlæge og forfatter Dorte Bredgaards erfaringer med flour. Dorte begyndte på et tidspunkt at sætte spørgsmålstegn ved de etablerede sandheder om flour og huller i tænderne, og de svar hun fandt, ændrede hendes liv! Læs mere her
 

Elektrosmog

Slut med nøgenscannere i lufthavnen
Kropsscannere, der benytter røntgenteknologi, er nu forbudt i europæiske lufthavne. Det er resultatet af en ny lovgivning fra EU-Kommissionen, der dermed dømmer de såkaldte 'nøgenscannere', der bliver brugt i USA, ude.
Læs mere her

Tvivlens lammende greb
En række forskere er ikke i tvivl: Den trådløse teknologi er skadelig. Men hvornår slår det igennem i offentligheden og i folks bevidsthed?
"Tvivl er vores produkt, eftersom det er den bedste måde at konkurrere med den mængde af fakta, som eksisterer i den offentlige bevidsthed." Et gammelt citat fra tobaksindustrien, men en strategi, der stadig er alt for udbredt. Blandt andet i teleindustrien...
Læs mere her
 


Vaccination

Vaccination mod influenza?
Hvert efterår kommer der reklamer for at lade sig vaccinere mod influenza - især til ældre. Og hvert år skriver vi i May Day, at vi er skeptiske, da den ikke har nogen særlig effekt, men kan svække immunsystemet unødigt. Her del af en konklusion fra et Cochrane-studie fra 2014:
Influenzavacciner har en meget beskeden effekt på at reducere influenzasymptomer og tabte arbejdsdage i den almindelige befolkning, herunder gravide kvinder. Der blev heller ikke fundet tegn på alvorlige bivirkninger. Dette studie omfatter 90 undersøgelser, hvoraf 24 (26,7%) blev finansieret helt eller delvist af industrien. Læs mere her (engelsk)

 

Overvågning/registrering

Internetfrihed daler for 6. år i træk
Regeringer begrænser deres befolknings færden online mere, end de gjorde sidste år. I dag lever to tredjedele af verdens befolkning under censur, der bremser kritik af regeringen, militæret eller den regerende familie. Sådan lyder det i...
Læs mere her
Læs også:
EU vil automatisere filtrering af brugerindhold

Søren Pind vil vide, hvor du er!
Fremover skal teleselskaberne ifølge regeringens planer gemme oplysninger om, hvilke sendemaster danskernes mobiltelefoner kobler sig på, uanset om de benytter telefonen til opkald eller ej. Hvad siger den nye Justitsminister Søren Pape? Hold øje med hans udmelding, eller send ham en velkomst med din mening om totalovervågning af borgerne.
Læs mere her

Hovedtelefoner kan omdannes til mikrofoner
Med simpel software kan dine hovedtelefoner blive til en mikrofon, og på den måde kan staten flytte helt ind i dit hjem.
Læs mere her
 

Miljø/GMO

Genanvend plastic med din egen maskine
Plasticaffald, der hober sig op i naturen, er ved at blive et kæmpe problem. Global open source-bevægelse tilbyder nu en guide til, hvordan man selv kan bygge maskiner og ‘upcycle’ sit plastaffald. Læs mere her
Nu kommer sandheden frem om glyphosat
EU-Domstolen har underkendt en afgørelse om at hemmeligholde de studier, der ligger til grund for at godkende verdens mest solgte sprøjtemiddel glyphosat. Læs mere her.
Etisk Råd siger god for GMO
Etisk Råd velsigner nu brugen af genmodificerede råvarer i fødevareproduktionen, hvis bare det sker på en god måde. Et mindretal i rådet er imod.
Læs mere her
May Day arbejder på højtryk på at få et åbent brev til Etisk Råd optaget af en avis. Så snart det sker, kan I læse det på hjemmesiden.
Video med Etisk Råds debat om GMO den 16. november
 

Politik

Bliver der manipuleret med Trumps taler?
Se video her (engelsk)

Nyhed: Nu skal sygehuse gøre folk raske!
I stedet for at arbejde med topstyring, kontrolsystemer og målsætning om høj produktion skal sygehusvæsnet arbejde på at gøre folk raske. Det synes vi i May Day er en god ide. Regionerne vil skrotte "New Public Management".
Læs mere her

Hemmelige forhandlinger: Løkke vil overdrage demokratisk magt til multinationale firmaer
Indlæg fra læser til Ekstra Bladet: EU arbejder på to handelsaftaler, som vil få afgørende indflydelse på vores demokrati. Aftalerne giver internationale selskaber lov til at sagsøge lande, hvis de laver love, der rammer firmaerne på indtjeningen. Dermed vil danskerne blive underlagt en international domstol, der forsvarer storkapitalens indtjening på bekostning af vores demokrati.
Læs mere her
 

Ny forskning

Velhængte bøffer kan måske reducere blodtrykket
Læs mere her
Velhængt kød kan bl.a. fås her (May Day får ikke procenter!)

Dagslys forbedrer indlæringen, øger sundheden, gør syge mennesker raske og meget mere
Læs mere her

Flavonoider kan afhjælpe fedme
Læs mere her
Hvad er flavonoider?

D-vitamin og depression
Læs mere her

D-vitamin og astma
Læs mere her

Zink og diabetes
Læs mere her



Arrangementer

 

 

 
Underskriftindsamlinger

Imod brug af kviksølv i tænderne
Et medlem af EU-Parlamentet har startet en underskriftindsamling for at få EU til at forbyde brugen af kviksølv i tandplejen.
Skriv under her

Imod brug af hesteblod til svineproduktionen
Store farme i Sydamerika opdrætter heste for at tage deres blod i begyndelsen af deres graviditet (op til 10 liter pr. gang, hvilket kan medføre chok). Hestene tvinges til en evig cyklus af graviditet og abort, til de dør af udmattelse eller slagtes. Der tages hormoner fra blodet, som gives til svin, så de føder flere smågrise.
Ja, hvor sindssygt kan det blive i jagten på profit? Sumofus har en underskriftindsamling i gang mod det:
Skriv under her.

Imod mikrobølgebestråling af befolkningen
VIDSTE DU? 
- at Danmark er blandt de lande i verden, som har det højest tilladte strålingsniveau fra trådløst udstyr. Højere end Rusland, Indien og Kina!
- at børn i daginstitutioner og skoler hver dag udsættes for langtidspåvirkning af stråling på trods af, at Europarådet i 2011 anbefalede alle medlemslande at beskytte børn og unge imod mikrobølger!
Læs mere og skriv under her

Imod TTIP og CETA-aftalen
Skriv under her: http://stop-ttip.dk/