Nov 24, 2016

I år kan du give en julegave, der skaber håb for skoven (PS: Vidste du, at den danske julegavehandel i 2015 var på 9,4 milliarder kroner? Og at hver tredje person efter jul byttede en eller flere af sine gaver? Brug denne julegaveide til at give julegaver, der er værdifulde for vores planet – og som ikke skal byttes)



Reklamerne møder os overalt i denne uge. De danske butikker har for alvor taget endnu en kommerciel amerikansk dille til sig og udnævnt sidste fredag i november til Black Friday. Måske køber du også denne dag dine julegaver for at spare penge, og det giver selvfølgelig fint mening.

Men butikkernes lokken med skarpe tilbud og discountpriser har gjort Black Friday til ny højtid for alt for mange unødvendige indkøb. Samlet bidrager Black Friday til et grænseløst overforbrug, der langt overskrider vores klodes økologiske grænser.

Så hvorfor ikke i år gøre Black Friday til Grøn Fredag, og bruge dagen til at købe nogle julegaver, som faktisk er værdifulde og gavner vores planet?

Det kan du gøre ved at give et bidrag til at beskytte skoven til dem, du holder af. Læs mere og køb dine julegaver her.

Den enestående skov i det nordlige skovbælte består af omkring 750 milliarder træer – næsten 25% af hele verdens træer. Med sin imponerende størrelse spiller den en afgørende rolle – både for regionens oprindelige folk, for de mange dyre- og plantearter, der lever i den, og for Jordens klima.

Siden slutningen på den seneste istid har skoven opsuget så enorme mængder kulstof fra atmosfæren, at dens planter, jord, vådområder og tørv i dag udgør landjordens største lager af kulstof. Men menneskeskabte ødelæggelser og klimaforandringerne truer med at forvandle den til en kulstofbombe. Vi er nødt til at handle nu for at beskytte den.
Giv en julegave til skoven

På vores hjemmeside kan du sætte gavemodtagerens navn på den skov, du vil beskytte og downloade et personligt gavekort. Gavebeløbet og dit eget navn står også på gavekortet.

Hvordan vi behandler vores skove, har stor og direkte betydning for fremtiden og for tilstanden af den klode, vi efterlader til vores børn og børnebørn.

Jeg håber, du har lyst til at hjælpe med at beskytte den enestående skov i nord ved at bruge denne julegaveide.

På forhånd tusind tak.

De bedste hilsner

Julie Koch
Chef for Greenpeace i Danmark

PS. Vidste du, at den danske julegavehandel i 2015 var på 9,4 milliarder kroner? Og at hver tredje person efter jul byttede en eller flere af sine gaver? Brug denne julegaveide til at give julegaver, der er værdifulde for vores planet – og som ikke skal byttes.