Jul 14, 2016

TTIP, TiSA og CETA til debat på Christiansborg (Folkebevægelsen mod EU, Afrika Kontakt og 3F BJMF inviterer fagforeninger og folkelige bevægelser til debat om handelsaftalernes konsekvenser for Danmark. Du er også inviteret!)


Hvad betyder handelsaftalerne TTIP, TiSA og CETA for Danmark og hvad kan vi gøre ved det?
Det er temaet, når Folkebevægelsen mod EU sammen med Afrika Kontakt og 3F BJMF inviterer til konference på Christiansborg torsdag den 25. august 2016.
Trods de store konsekvenser bliver aftalerne forhandlet i dybeste hemmelighed og uden stor offentlig debat. Det gør konferencen noget ved.

EU-kommissionen lægger i øjeblikket sidste hånd på CETA, handelsaftalen mellem EU og Canada, som af mange ventes at blive en murbrækker for TTIP, den store handelsaftale mellem EU og USA.

>> LÆS OGSÅ: “Før TTIP kommer CETA – det er nu, vi skal rykke!”

Fælles for de to aftaler er, at de vil få store konsekvenser for velfærd, miljø og arbejdstagerrettigheder, fordi de vil give erhvervslivet vidtgående indflydelse på lovgivningen og mulighed for at sagsøge lande, der lægger hindringer i vejen for virksomhedernes profit. I kølvandet på de to aftaler kommer TiSA, en handelsaftale mellem EU, USA og 21 andre lande, som ventes at medføre omfattende privatiseringer af velfærden. 





Trods de store konsekvenser bliver aftalerne forhandlet i dybeste hemmelighed og uden stor offentlig debat. Det tager konferencen sigte på at gøre noget ved.

På konferencen vil Kenneth Haar, researcher i den lobbykritiske organisation Corporate Europe Observatory, give et overblik over handelsaftalerne – hvad ved vi fra lækkede forhandlingsdokumenter og hvor langt er forhandlingerne?

>> Læs mere og spred ordet på Facebook

Herefter diskuterer en række fagforeninger og folkelige bevægelser i to runder, hvordan der kan skabes større folkelig debat om aftalerne.

I runde 1 mødes FOA’s formand Dennis Kristensen med Ole Tange fra it-fagforeningen PROSA og Claus Westergreen, som er formand for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, til en debat om fagbevægelsens rolle i forhold til handelsaftalerne.

I runde 2 kommer bevægelserne på banen. Her mødes blandt andre Trine Pertou Mach fra Mellemfolkeligt Samvirke, Mads Christian Barbesgaard fra Afrika Kontakt, Nanna Clifforth fra NOAH og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU til debat.

Konferencen er gratis og åben for alle, men kræver tilmelding senest mandag den 22. august.

Send en mail med fornavn, efternavn, adresse samt eventuel organisation eller medie til presse@folkebevaegelsen.dk eller brug formularen nedenfor, hvis du gerne vil tilmeldes.