Jul 14, 2016

Raser over regeringen: - De har ikke bare vildledt Folketinget, men hele befolkningen ("..Flere ministerier overholdt på ingen måde reglerne, da de udleverede aktindsigter om blå bloks landbrugspakke, vurderer eksperter. Uholdbart og et demokratisk problem, lyder kritikken af ministeriernes håndtering. Slotsholmen beskyldes for en generel lukkethedskultur..")

Arkivfoto. Foto: Henning Bagger
Onsdag d. 13. juli 2016, kl. 21.25

 Flere ministerier har i udleverede aktindsigter forsøgt at hemmeligholde en lang række centrale oplysninger om blå bloks landbrugspakke over for offentligheden. Men meget store dele af de hemmeligholdte oplysninger burde ifølge reglerne have været lagt åbent frem, vurderer eksperter.
Ministerierne har i aktindsigter til Berlingske fjernet omtrent fire femtedele af et 70-siders dokument. Ministerierne har været helt nede og fjerne deloverskrifter - eksempelvis overskriften »Baggrund« - og taget oplysninger ud af dokumenterne, selv om de samme oplysninger allerede var offentligt tilgængelige andre steder. Desuden er alle alvorlige advarsler om mulige EU-problemer med landbrugspakken systematisk fjernet.

Læs videre: http://www.politiko.dk/nyheder/dette-maatte-vi-ikke-se-ministerier-moerklagde-vitale-oplysninger-i-skandale


Published on Feb 26, 2016
Kort klip fra Debatten, 24.feb.2016, hvor Rasmus Jarlov fortæller, at han blev bedt om at lyve om de forkerte kvælstoftal, af ordførerne fra blå blok og Landbrugsminister Eva Kjer Hansen...