Jul 7, 2016

Elbiler: Hvor bliver Danmark af? Norge og Holland foreslår forbud mod salg af benzin- og dieselbiler inden for nærmeste fremtid. Men i Danmark er salget af elbiler gået helt i stå efter nye regler om afgifter (Frank Hvam raser over politikerne - Radio24Syv, Finnsk Terapi "...Elbilen 'TESLA' bliver brugt som en 'kapitalistisk syndebuk' og alle glemmer ligesom helt den grønne omstilling. Ikke blot omlægger man afgifterne på elbiler, men EKSTREM høje afgifter tillægges TESLA'en. Måske fordi, de røde partier kunne ikke lide den, de havde nemlig ikke råd til den, de blå partier, fordi den var 'grøn'. En sindssyg krydsild.. nu er der endelig kommet en elbil til Danmark som folk gider at køre i, som baner vejen for alle andre elbiler, hvorfor skal det så ødelægges. Vil man have en grøn omstilling eller vil man ikke have en grøn omstilling?..")

Elbiler: Hvor bliver Danmark af?

27 juni 2016
Af: Pia Smith Baun / Foto: Colourbox

 

Vi har mange lande at se op til, når det kommer til salget af elbiler. Især Norge og Holland løber forrest med faklen på det punkt – begge lande foreslår forbud mod salg af benzin- og dieselbiler inden for nærmeste fremtid. Her halter Danmark bagefter, og salget af elbiler er gået helt i stå efter nye regler om afgifter.


Norge har verdensrekord i salget af elbiler. Her er cirka hver tredje solgte bil en elbil, og både Norge og Holland har planer om 100 procent nuludslipsbiler – det vil sige biler, der ikke bruger benzin og diesel men i stedet kører på el, brint eller biobrændsel. Også lande som Tyskland og Kina har sat ekstra fokus på at øge salget af elbiler. Alt sammen bliver hjulpet på vej af staten gennem afgiftspolitikken og tilskud. Det skriver Politikken.dk.

Læs videre: http://www.naturli.dk/artikel/elbiler-hvor-bliver-danmark-af/

*********************************************************************************

05/06 - Finnsk Terapi uge 22, 2016

Dagens gæst: Frank Hvam. Frank Hvam trives ikke specielt godt med al “mediehalløjet”. Bl.a. erkender han sit problem med at holde øjenkontakt med folk, han ikke kender. Han tror selv at det er hans fokusering på ærligheden i sit arbejde, der har ført ham frem. Han erkender, at han ikke er verdensmester i at modtage kritik, men føler, at det heldigvis er blevet bedre med alderen. Finn Nørbygaard. Elbiler starter ved starter ved 45 minutters marker.