May 2, 2016

FAKTA: Regeringens respektpakke vedtages på onsdag som rent symbolpolitik eller udvidelse af loven, ingen ved det (Forsvinder retten til ytringsfrihed og forsamlingsfrihed efter vedtagelsen af ' Respekt for det offentlige rum'? Blå blok vil sætte alt ind mod vold af offentligt ansatte, udeblivelser fra retten. Hak ved det. Men, ang. 'anstiftere af optøjer' lovkravet, medfører det en "økonomisk kollektivt erstatningsansvar" eller "objektivt ansvar", hvis man tilfældigvis har befundet sig i en demostration på det pågældende sted hvor hærværksmændene bryder loven og ikke kan gøres erstatningspligtig, hvis de er insolvente? Seneste eksempel var Christiania hvor en tilfældig fotograf fik slået hul i hovedet af politiet. Som jeg hele tiden har sagt, vi på vej mod en politistat eller den totalitære stat - som har fuld kontrol med borgerne...)

FAKTA: Regeringens respektpakke er på trapperne


Ritzau -


Blå blok vil sætte ind mod vold mod offentligt ansatte, anstiftere af optøjer og udeblivelser fra retten. Regeringen ventes onsdag at fremlægge en længe ventet Respektpakke sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

Pakken indeholder tre dele: Respekt for det offentlige rum, respekt for offentligt ansatte og respekt for retsvæsenet.
* Det offentlige rum:
Erstatningskrav skal også kunne rettes mod anstiftere. Partierne vil indføre et kollektivt erstatningsansvar mod anstiftere af optøjer - uanset om man kan identificere de personer, som har forvoldt skaden.
* Offentligt ansatte:
Antallet af anmeldelser af vold og trusler mod personer i offentlig tjeneste er næsten tredoblet på 20 år. Partierne vil skærpe straffene for at overtræde paragraf 119 i straffeloven, der handler om vold og trusler mod tjenestemænd.
* Retsvæsenet:
I dag er der 42,7 procent, der i første omgang udebliver fra afsoning. Partierne hæver straffen for udeblivelse fra tre til seks måneder. Hvis man gentagne gange ikke møder op til afsoning, så vil man i andet tilfælde få en straksafsoningsdom
Kilde: http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/fakta-regeringens-respektpakke-er-paa-trapperne

****************************************************************
Det Røde Felt uge 18, 2016 (1)

KOLLEKTIVT ANSVAR. ‘Respekt¬pakken’ er Venstre-regeringens nye slagnummer - som i hvert fald ikke virker til at respektere borgernes basale frihedsrettigheder. Fremover skal demonstranter kunne idømmes kollektivt erstatningsansvar, hvis de har været i nærheden af hærværk og optøjer. Er vi på vej mod en politistat? Hør professor Sten Schaumburg-Müller og Bjørn Elmquist, formand for retspolitisk forening forklare de juridiske faldgruber i regeringens forslag. For kan man virkeligt dømme folk kollektivt - og altså uden individuel bevisbyrde? Hvad er der blevet af de grundlæggende liberale værdier? Hør Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen forklare idéen bag den nye respektpakke.