Apr 2, 2016

Vi kan stoppe ilden fra at sprede sig - 2. April 2016




Det brænder i Indonesien igen. Skovbrandene, som hærgede sidste efterår, forvandlede flere millioner hektar regnskov og tørvearealer til aske. Ødelæggelserne var enorme, og brandene udledte mere CO2, end Tyskland gør på et helt år. Hundredtusinder af mennesker blev syge og truede dyr som orangutanger og tigre mistede deres hjem.

Nu risikerer vi, at katastrofen gentager sig. Men hvis vi handler nu, kan vi undgå, at ilden i år spreder sig lige så voldsomt. Vær med til at stoppe ødelæggelserne.
 

Når vi står sammen om at handle, kan vi opnå vigtige fremskridt. I efteråret opfordrede over 250.000 mennesker Indonesiens præsident til at stoppe papir- og palmeolieproducenters ødelæggelse af regnskove og tørvearealer. Og det gjorde en forskel: Præsidenten har nu fremlagt ambitiøse planer for at beskytte regnskovene. Nu må de store virksomheder, som køber palmeolien fra plantager, der skyder op, hvor brandene har hærget, gøre deres del!

Virksomheder som Pepsi, Colgate og Johnson & Johnson har forpligtet sig til at arbejde for at stoppe afbrændingen af skovene, men trods de smukke løfter, har de gjort utrolig lidt. Virksomhederne bør tage konkrete skridt og stoppe med at handle med leverandører, som ødelægger regnskoven.

Hvis der ikke bliver gjort noget, vil brandene fortsætte. Palmeolie findes i halvdelen af alle varer på de danske supermarkedshylder – fra chokolade til shampoo. Den er svær at undgå, og der er meget få bæredygtige alternativer. Derfor er vi nødt til at forandre hele palmeolieindustrien.

På forhånd tak fordi du er med til at beskytte Indonesiens regnskove!

Grønne hilsner
Birgitte Lesanner,
Chef for Greenpeace i Danmark