Mar 31, 2016

Kommentator om Venstres pres på landbrugspakke: Det her forklarer, hvorfor Løkke optrådte så hidsigt (Ifølge avisens "centrale kilder" handlede møderne især om at lægge maksimalt pres på Eva Kjer Hansen og hendes embedsfolk til at favorisere landbruget mest muligt....Pia Olsen Dyhr: Hvis statsministeren har presset Eva Kjer, må han gå af......) 31. Marts 2016

Lars Løkke Rasmussen (V) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Under udformningen af landbrugspakken blev embedsmænd i miljøministeriet udsat fra pres fra Venstre.

København: Regeringstoppen var dybt involveret i regeringens omstridte landbrugspakke, hvilket kaster lys over den regeringskrise, som endte med at koste miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet.

Det mener Erik Holstein, politisk kommentator ved netavisen Altinget. Oplysninger tyder ifølge Berlingske på, at embedsmænd i ministeriet blev udsat for et systematisk pres fra Venstre og landbruget.

- Det kaster lys over, hvorfor Løkke optrådte så hidsigt i sagen om landbrugspakken.

- Det er ret usædvanligt, at en statsminister for en mandatmæssig svag mindretalsregering skruer sig helt op og nærmest er villig til at sætte regeringens liv på spil for en minister, der ikke hører til de mest centrale, siger Erik Holstein.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) truede med at udskrive valg, men det endte med, at De Konservative væltede Eva Kjer Hansen.

Berlingske skriver torsdag, at embedsmænd blev indkaldt til møder med en stribe Venstre-ministre.

Ifølge avisens "centrale kilder" handlede møderne især om at lægge maksimalt pres på Eva Kjer Hansen og hendes embedsfolk til at favorisere landbruget mest muligt.

- Det er klart, når den samlede regering har været mere involveret i sagen og været med til at lægge pres på hele systemet for at få landbrugspakke igennem, så bliver hans ageren mere logisk, siger Erik Holstein.