Jul 29, 2015

26 klatrere bremser Shell-isbryder - July 29, 2015




Shell er klar til at bore efter olie i Arktis, men mangler noget. Isbryderen Fennica, som selskabet er afhængig af for at kunne få endeligt grønt lys fra de amerikanske myndigheder, havarerede straks efter sin ankomst til Alaska. En flænge i skroget er netop blevet lappet i Portland, Oregon, men isbryderen kan lige nu ikke sejle tilbage mod Arktis.

26 aktivister fra Greenpeace USA hægtede sig nemlig i nat amerikansk tid fast på den 124 meter høje St. Johns Bridge for at blokere Fennicas forsøg på at forlade havnen i Portland. 13 af klatrerne har firet sig ned i reb og hænger under broen, hvor de er forberedt på at blive i dagevis.

Vis din støtte, mens aktivisterne holder isbryderen i havn. Skriv til den amerikanske præsident Obama og vær med til at bede ham om i 11. time at standse Shells vanvittige boreplaner i Arktis. Jo flere vi står sammen nu, jo større chance har vi for at vise Obama, at en godkendelse til Shell vil ignorere både fornuft, videnskab og massiv folkelig protest.

Skriv til præsident Obama nu

Ifølge de amerikanske myndigheders egen vurdering er der 75 % risiko for et eller to større olieudslip, hvis Shell begynder egentlig olieudvinding fra sine licenser nord for Alaska. Præsident Obama må indse, at han er på vej til at godkende en potentiel katastrofe, og det håber jeg, at du vil være med til at gøre klart.

De bedste hilsner

Sune Scheller
Greenpeace

PS. Når vi er oppe imod enorme virksomheder som Shell, er al hjælp nødvendig. Jeg håber, 
at du i dag har mulighed for at give et bidrag for at beskytte miljøet.