Jun 4, 2015

Når et valg udskrives, bortfalder alle lovforslag - Her er møgsagerne Thorning undgik og sager som ikke længere behandles

Udgivet den 4. Juni 2015 af Verdensalt

Når et folketingsvalg bliver udskrevet, stopper stort set alt arbejdet i Folketinget med det samme, og politikerne kaster sig ud i valgkampen. Møderne i Folketingssalen aflyses, og alle de lov- og beslutningsforslag, der er fremsat i Folketinget, men som endnu ikke er vedtaget, bortfalder. Hvis forslagsstillerne ønsker forslagene behandlet efter et valg, skal de genfremsætte forslagene, når det nyvalgte Folketing er trådt sammen. Midlertidigt stop for bekendtgørelser inden valget

Ligesom skoleelevers eksamen slutter så snart uret stopper, og alle skal lægge blyanten... samme gælder, når der udskrives valg. Enkelte områder kan dog, af Folketingets arbejde ikke sættes på pause under en valgkamp. Det drejer sig f.eks. om opgaverne i Europaudvalget eller der kan være nogle grundlovsbestemte frister, der skal overholdes, som f.eks. fremsættelsen af finansloven. Dvs. Samråd bliver på udskudt eller på stand-by på ubestemt tid, når der udskrives valg. 

Stærk belastende sager for S-R, før valg blev udskrevet.

  • Slipper for DONG-forhør - Ved at udskrive valg før sommerferien undgår den afgående regering også at blive smudset til af sagen om salget af DONG. Enhedslisten vil have endeligt salg af DONG til folkeafstemning.
  • Redegøre for skævvridningerne i beskatningen af ejendomme og grunde - (Helle Thorning betaler blot 21.780 kroner i grundskyld til trods for, at hun bor i et liebhaverområde med en offentlig ejendomsværdi på 4,45 millioner kroner. Grunden midt i København er 76 kvm)
  • 12. Maj 2015 fremlagde Justitsministeriet en række mails, der kaster nyt lys over, hvad Statsministeriet vidste om bevogtningen af den jødiske synagoge i Krystalgade. Hvor var politiet, da de jødiske institutioner havde brug for beskyttelse?
  • Det er ikke i regeringens interesse at sylte Rigspolitiets rapport om politiets håndtering af terrorangrebene i København op til det kommende folketingsvalg. Eller var det?
  • Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) er mindst 115 personer fra Danmark draget i krig i Syrien og Irak. Mange af dem som krigere for Islamisk Stat. Dansk Folkeparti bifalder forslag hårde straffe til danskere, der tilslutter sig Islamisk Stat. S-R regeringen gjorde intet.

  • Ministre skal også komme med belastende oplysninger. Folketinget kræver nu, at ministre fremover fremlægger de oplysninger, som ikke kun understøtter, men også skader deres politiske sag, når den bliver behandlet i Folketinget.