Sep 13, 2014

"Krig er galskab": Pave Frans har sammenlignet den nuværende internationale situation med en tredje verdenskrig

Pave Frans gåture inde i den østrig-ungarske kirkegård i
i Fogliano, Redipuglia 13. september 2014 
     
RT.com

Pave Frans har sammenlignet den nuværende internationale situation med en tredje verdenskrig "kæmpet stykke for stykke med forbrydelser, massakrer og ødelæggelse." Paven har kaldt krige irrationelt og beklagede konflikter ofte som  "begrundet i en ideologi."

"Krig er irrationel, og dens eneste plan er at bringe ødelæggelse: den søger at vokse ved at ødelægge," sagde Frans mens han besøger Italiens største krigsmindesmærke lørdag. "Grådighed, intolerance, magtbegær. Disse bevæggrunde ligger til grund for beslutningen om at gå i krig, og de er alt for ofte ..."

"Krig er vanvid", som "ødelægger alt, selv de bindinger mellem brødre" sagde Paven, da han mindede om Genesis historien om, hvordan Kain dræbte sin bror Abel.

"Menneskeheden har brug for at græde, og det er tid til at græde,"
sagde Frans i prædiken (

en religiøs diskurs) under en messe.

Francis har også talt i løbet af en messe på den italienske
mindesmærke for Første Verdenskrig på  Fogliano di Redipuglia, i det nordlige Italien, hvor mere end 100.000 faldne italienske soldater menes at være begravet i den militære kirkegård.

"Her ligger mange ofre. I dag, vi husker dem. Der er tårer, der er sorg. Fra dette sted, husker vi alle de ofre fra hver en krig. I dag, er også, mange ofre "sagde paven.
"Selv i dag, efter den fejlslagne anden verden krig, måske man kan tale om en tredje krig, den ene kæmpede stykk for stykke, med forbrydelser, massakrer og ødelæggelse," sagde Frans. "Og disse
medsammensvoren af terrorisme, disse intrigemager af konflikter, ligesom våbenhandlere, har indgraveret i deres hjerter," Hvad betyder det for mig? "

I de sidste par måneder, har Frans gentagne gange opfordret til slutningen af ​​militære konflikter i Ukraine, Irak, Syrien, Gaza og i hele Afrika.

I juli, han lavede også en følelsesmæssig appel til verden, appellere for at stoppe krigen, især i Mellemøsten og Ukraine, siger, at de børn, der bor i konfliktområder lider mest og er frataget håb og en fremtid.

Under sit besøg i Korea i august, sagde Paven, at menneskeheden var midt i en tredje verdenskrig.

"I dag er vi i en verden i krig overalt. En mand sagde til mig, 'Fader, vi er i World War III, men spredt ud i små lommer overalt. "Han var ret,"
sagde Frans dengang.