Aug 1, 2014

Hvor meget mere vil vi acceptere, at hensynet til den nationale sikkerhed fratager os vores ytringsfrihed, fri bevægelighed og retten til at kende sandheden?

Vi ved hvor svært det står til i USA med 1st Amendment, privacy act, ulovlige CIA overflyvninger rundt om i verden også Danmark, fanger som bliver afhørt og tortur nu ulovligt i Polen m.m.
Hvem har magten og kontrollen, DK PET,  DK FET, US NSA,  UK GCHQ, CAN CSEC eller regeringerne, hvem følger hvem, hvorhen? 
Hvor langt skal vi eftergive og følge vores eget Politi i Danmark? Seneste nyheder er, Canabis (Hash) og lignende rusmidler er lovlige mange steder i verden efterhånden, også i stater i USA, man må gerne fremstille canabis rygepinde, men i Danmark har man nakometer som kan spore alle former for rushmidler op til 3 uger efter indtagelse, hvis man bliver taget i bilen, på gaden, kan man miste kørekortet, kæmpe bøder og i værste tilfælde fængselstraf, Hvor latterligt er det nu?

Nyt lovkrav til whistleblower-ordning for virksomheder i den finansielle sektor i Danmark. Men er der nogen der er klar over, hvad det betyder i praksis, hvis man er whistleblower. Hvor godt er vi endeligt beskyttet, uden vores ytringsfrihed er i fare, fri bevægelighed og vores big brother overvågningssamfund?

Radio24syvs forsøg på en Whistleblower ordning "SecureDrop" var et rigtigt godt initiativ, men annoncen er afvist af 2 fagblade, som netop vi har brug for, støtter denne åbenhed og gavner samfundet - gæt hvem Lægeforeningen og Dansk Politi. Go figure.

Check denne video fra ANONYMOUS omkring "The Rise Of The US Surveillance State"

Man begynder at snakke om "Snowden Effekten" der er begyndt at påvirke negativt på de store amerikanske IT firmaer, som Microsoft, IBM, Cisco Systems, Dropbox og Amazon Web Services. NSA's PRISM programmet koster virksomheder som betjener sig af Cloud løsninger op imod $22-180 Milliarder de næste 3 år.
Derimod har Kina trukket det længste strå, via Snowdens åbenbaringer - kinesiske software virksomheder som Neusoft Corp, China National Software & Service Co Ltd (ChinaSoft) udvider deres salg og markedsføring, fordi Kina handler med cyber spionage beskyldninger i samarbejde medUSA.

Der var en tid, hvor Amerika virkelig var synonymt med mottoet "Land of the Free". Men dette udsagn bliver mindre og mindre sandfærdige. Snowden afslørede hvor langt vores land er, at gå for at overvåge alle vores kommunikation og vores regering insisterer på at fortsætte denne orwellsk type overvågning. Trods Senatets udvalget der viser resultater, at ikke et eneste terrorhandling er blevet modarbejdet af disse forfatningsstridige praksis.

Gennem de seneste år har vi også været vidne til amerikanske politistyrke bliver militariseret til det punkt, hvor de bruger overskydende militære våben og køretøjer selv i små byer, hvor den værste forbrydelse var dengang, hvis nogen sætte sukker i deres majsbrød. Hidtil i år, er det mange der har været i chok over, da forældre er blevet arresteret og dømt for handlinger, så rædselsvækkende som at lade deres barn gå alene til parken i Florida.

Læs mere her




Whistleblower organisation WikiLeaks offentliggjorde detaljerne i uden fortilfælde gag ordre udstedt af den australske regering. Dette super påbud er vedtaget af Højesteret i staten Victoria, der forbyder australske medieorganisationer at offentliggøre materiale på en multi-million-dollar korruptionssag, der involverer højtstående embedsmænd fra Malaysia, Indonesien, Vietnam og Reserve Bank of Australia (RBA). Det er ikke første gang Australien er på vildspor, ifølge WikiLeaks blev det sidste ekstreme tilfælde af undertrykkelse udstedt i 1995 for at stoppe australsk Nyhedskanalen Fairfax Media for at offentliggøre oplysninger om en amerikansk-australsk spionage operation på den kinesiske ambassade i Canberra.

I England ærger Politikkernes sig sikkert stadigvæk over det er kommet frem mht. den omfattende pædofilsag, desværre ser det nok ikke dagens lys, da det vil underminere og involvere så mange politikkere og især partierne, så det vil få varige skader. De har så meget magt, ingen anklager har fundet vej til domstolene.

Der er heldigvis sager som dukker frem mer og mer, hvor senior politikkere verden over, bliver anklaget eller bare forsvinder fra den politiske scene, når lokumet brænder. Ta anklageren om tidligere præsident Nicolas Sarkozy og korruptionssagen her i Juni 2014,  

Tilbage i Februar 2014, var Kongresmedlemmer tæt på at begrænse ytringsfriheden, ved at forhindre boykot af Israel. Et lovforslag blev med hast fjernet fra dagsordenen på New York State Assembly. Lovforslaget var udformet som en reaktion på den amerikanske Studies Association beslutning om at boykotte israelske uddannelsesinstitutioner.

Vi skal være taknemmelige for alle vores Whistleblowers og kilder som skaber den debat vi har brug for her en DK liste