Jul 13, 2014

Er jordens magnetfelt ved at vende ? 2 Poler bliver til 4 og accelererer 10 gange hurtigere end ventet - Aktuelt

Jeg har nu i en længere periode observeret beretninger om de magnetisk nord- og sydpols placeringer er ved at ændre sig radikalt (et split af uset acceleration). Forskere på området er lidt i vildrede, man ønsker måske ikke, at udgive mere præcise forskningsresultatet, fordi man tror det vil skabe panik. Måske er det mig, men har umiddelbart ikke noteret mig, at nogen logisk forklaring er videregivet via de danske eller udenlandske nyhedskanaler før og efter "3rd Swarm Science" blev holdt på DTU i København i Juni 2014.

Har allerede været inde på NASA og NOAA blevet fanget i at manipulere temperatur data og overvurderet omfanget af det 20. århundrede "global opvarmning" siden år 2000.

Syntes det er svært at følge den røde tråd her, har dog et par bud og eksempler, på hvad det betyder for vores planet.

Linket - en 20min video, som af-mystificere ESA udmeldning af de videnskabelige facts og måske den virkelige sandhed. vurdere selv - Klik her




Af Stephen Luntz, IFLScience, 21 jun 2014 - http://tinyurl.com/ms4e29

Jordens magnetfelt, som beskytter os mod stråling fra rummet, bliver svagere.
Vi ved endnu ikke, hvorfor det er sådanne, men nye beviser bekræfter det sker ujævnt over hele planeten med nogle områder bliver mere beskyttelse.

Beviser på svækkelse af magnetfeltet og det geografiske usammenhængende natur, er blevet sporet i årtier, men November 2013 lanceringen ​​Den Europæiske Rumorganisation "Three Satellite Swarm Constellation" hidtil uset præcisions- målinger over disse ændringer.

Feltet er et resultat af Jordens jernkerne, der fungerer som en kæmpe magnet. Men kernen er ikke stabilt, de magnetiske nord- og sydpols vandrer rundt på hastigheder på omkring 15 km / år for de fleste af sidste århundrede, dog med fornyet acceleration. Over perioder på millioner af år har polerne til tider skiftet plads, og der er nogle spekulationer om, at en sådan omstilling kommer snart.

Den nordlige magnetiske pol er i øjeblikket på vej mod Sibirien fra dens originale placering i Canada.

Feltet's gennemsnit har en styrke på omkring 40.000 nT, så tab af 80nT over Nordamerika (se ovenfor) er meget lille. Men det er i en periode på et halvt år - hvis udviklingen fortsætter længe nok, kan effekterne i sidste ende blive alvorlige. En svagere magnetfelt ville udsætte planeten for en øget stråling, både fra fjerne supernovaer og fra sol-udbrud, selv om der ikke er noget bevis for, at dommedag scenario med en planet midlertidigt uden nogen magnetfelt overhovedet nogensinde har fundet sted.

En polaritet flip, eller drastisk svækkelse ville ikke være dødelig, hvilket fremgår af det faktum, at tidligere ændringer ikke har været forbundet med masseudryddelser, men kan udsætte elkabler og kommunikationssystemer til langt større fare. På den positive side, bør nordlys blive mere spektakulære og udbredt.

Skulle en sådan hændelse indtræffe, vil de fleste forskere forvente en tidshorisont i størrelsesordenen årtusinder, snarere end årtier, hvilket gør Daily Mail opfordring til at "glemme den globale opvarmning og begynde at bekymre sig om Jordens magnetfelt" - lidt dumt.

Forandringerne er drevet af et komplekst sæt af kilder, fra kernen, kappe og skorpe af Jorden og påvirkninger i rummet. Den største indflydelse menes at være de konvektionsstrømme i smeltet jern kernen forårsager ekspansion på nogle punkter og sammentrækning på andre. Konvektionsstrømmene kan undertiden føre til områder, hvor magnetfeltet kører i den modsatte retning af hovedfeltet.

Resultaterne blev præsenteret på den "3rd Swarm Science" møde i København. Swarm Mission manager Dr. Rune Floberghagen sagde, "Disse indledende resultater viser den fremragende præstation af Swarm. Med hidtil uset opløsning, med disse data, udviser Swarm en evne til at kortlægge fin skala funktioner af det magnetiske felt. "