Feb 7, 2023

📺🤑🙅‍♂️ (Reblog: Allente, YouSee, Stofa, Waoo? Gammel vin på nye flasker?) OnIP mod Allente og flere. Artiklen omtaler det fastsat 'monopol-lignede' systemstruktur af onlinetransmission og retransmission - f.eks. ved simulcast- eller catch-up-tjenester - i den danske TV / Streaming branche ~ 7. Feb 2023 (SoTW; har du hørt det? Danskere hos Stofa og Norlys/Boxer kommer til at betale endnu mere på deres månedlige tv-abonnement fra april - helt op til 1.800 kroner ekstra om året -, selv om det kun er fem måneder siden, at topchefen lovede, at priserne ikke ville stige i 2023) ~ |

 

SOTW; HAR DU HØRT DET? STOFA ELLER FASTSPEED-FRIT VALG TV OG INTERNET FOR 41K KUNDER. YOUTV LUKKER-IND KOMMER YOUSEE PLAY +100 KR. MERPRIS. 3 VARSLER STORT SATS MED 5G INTERNET-FÅ DAGE EFTER DISCOUNT-BRAND KALDET FLEXII. PLUTO TV EUROPA ER KOMMET TIL DK-GRATIS-JA, MEN 1 MILLIARD DOLLARS I REKLAME-INDTJENING

 

BIO: Henrik er en god ven af Verdensalt.dk. Vi er begge, Service-til-Andre, og ikke Service-til-Selv. SoTW har tidligere arbejdet med al-slags-IT i 25 år og heller ikke tabt, bag en vogn. Henrik startede i 1987 - var den anden dansker i Kongeriget, som fik tilladelse til, at sætte paraboler op til danske kunder for en pris på 800 kr. af Post- og Telegrafvæsenet, også kaldet P&T. 

Forhandler i 1991 af Multichoice DTH Nordic der 1998 blev købt af franske Canal Plus, som ejes af Vivendi Universal. Selskabet opererer nu under navnet Canal Digital. Canal Digital + Viasat= Allente. De to TV-selskaber Viasat og Canal Digital bliver slået i 2021 sammen under navnet Allente og samler dermed 1,2 millioner TV-kunder i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Lige nu er Elgiganten og Allente gået sammen om tilbud til virksomheder (og Henrik og SoTW har en formodning om hvordan den aftale har fundet sted). 

Henrik købte slingbox 2005 hjem til Danmark og videresolgte produktet. Arbejde også af flere omgange, som fibertekniker m.v. Han fandt i 2007 ud af omkring "Retransmission" - som betyder ikke genudsendelse, men er et udtryk for videredeling af radio- og tv-signaler i fællesantenneanlæg mv. Ikke at forveksle med seneste dom fra RettighedsAlliancen hvor 125.000 danske husstande benyttede sig af ulovligt IPTV. 

December 2012 blev Henrik så godkendt til "Retransmission". Senere også godkendt af Copydan. TV 2 m.fl. ville desværre ikke give lov til at anvende alle daværende 5 kanaler på IP TV eller IP Television aka IP Retransmission. Dermed skabte og opstod produktet OnIP Windows i 2014-2016 og senere en app til Android TV i 2019-2022 hvor DNS-proxy er indbygget. 

Henrik og programmører har skabt et enestående unikt, billigt og revolutionerende, fuldt lovlig produkt, men 'stærke kræfter' i TV / Streaming-branchen, vil det anderledes... | 

*************************

OnIP mod Allente og flere


"Generelt kan man jo sige denne TV branche er ”bundrådden” ~ CTO at OnIP.tv


Hermed fremsender jeg de synspunkter som gør det overskueligt at være TV kunde. 

Oplysningerne er fra Opennet og taget direkte fra deres hjemmeside, dato 11/10-2022.

 

Antal fibernet som er på Opennet er 9 som ses her: https://opennet.dk/fibernet

 

De tjenesteudbydere som kan købes på fiber gennem Opennet er 17 som ses her: https://opennet.dk/tjenesteudbydere

 

Det spidser jo til mht at kalde det et nyt ”Kartel” som deler i porten mellem sig. Allente som alene kun levere indhold/content truer andre på livet, hvis man indgår en aftale med et alternativ som en app, fra OnIP.

 

Allente levere ”lineær” TV gennem Kabel-TV til forskellige leverandører, heriblandt antenneforeninger, hvor medlemmet af antenneforeningen ikke kender til baggrunden for, ”hvorfor kan man ikke bruge en app fra OnIP” og spare på udgiften til et Kabel-TV?

 

Man kan via denne hjemmeside, se de forskellige løsninger som man kan få: https://www.tvpakkerguide.dk/

 

Spørgsmål:

 

 1. Hvad er formålet med en app som OnIP?
 2. Kan man tilføje frie eller betalings kanaler i OnIP?
 3. Hvorfor betaler jeg et abonnement hver måned for at bruge OnIP?
 4. Det virker kun i Android TV/Google TV?
 5. Kan man opsige sit abonnement hos OnIP?
 6. Hvor mange kan tilgå 1 abonnement i OnIP?
 7. Kan man bruge sit abonnement flere steder på samme tid?
 8. Hvilken internet forbindelse skal der bruges til OnIP?
 9. Kan man ”anbefale” en ny kunde til OnIP?
 10. Er OnIP en lovlig app som kan bruges alle steder? 

 

Svar: 

 1. Formålet med OnIP appen er at ”kunden får en 100% valgfri løsning”. Man har mulighed for at bruge et betalings abonnement fra en af de tjenesteudbydere som sælger sin tjeneste enten gennem Kabel-TV eller som en direkte ”streaming tjeneste”.
 2. Ja, har man som kunde af OnIP et stort ønske om en streaming tjeneste som enten er en fri eller et betalings abonnement, skal der blot henvises til OnIP, hvor den kommer fra. Det kan være en hjemmeside eller mail.
 3. Der er elektronik bagved en app som skal virke, derfor koster det strøm til en ”Master PC” og der skal sørges for at den elektronik ikke forældes, så appen ikke fungere optimal.
 4. Ja, det er lavet til Android TV/Google TV, da der er mere end 400 forskellige flad skærme som har det installeret fra starten, og en boks koster fra dkk 350,00 og opefter. Skal man have Netflix, koster det mere for at få en licens i boksen.
 5. Ja, du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos OnIP.
 6. Da der ikke skal være mulighed for at ”støtte” pirater, er det lavet 1 til 1. På samme måde som et mobil abonnent, her skal der laves et ”simkort” per telefon.
 7. JA, er man flere i en familie under samme tag, kan det det godt lade sig gøre at bruge samme data. Den som bruger boksen på en anden adresse, vil stoppe brugen derhjemme. OnIP kigger på den sidste brugte IP adresse.
 8. OnIP er testet med et mobil bredbånd, og det kan bruges. Det gør at ”svar tiden” er en del længere end på et fiber netværk. Jo højere kapacitet man har, jo bedre.
 9. Ja, tanken er at den/dem som ”anbefaler” andre brugere, vil få en belønning. Om det så skal være en ”fri måned” eller en opsparing til en Android TV boks er ikke besluttet på nuværende tidspunkt.
 10. JA, OnIP har været de samme steder som bruges af dem som sælger Kabel-TV, satellit TV og Boxer/Norlys TV. 

 

Generelt kan man jo sige denne TV branche er ”bundrådden”. 


OnIP har talt med både firmaer som laver service for antenneforeninger og selve FDA (https://www.fda.dk/ ) og de er truet af deres samarbejde med Allente. Hvis man ønsker et samarbejde med OnIP vil Allente fjerne adgangen til lineær tv (det samme som alm TV via antennestikket i vægen) og ingen tør tage kampen op mod dem.

Ved start af Sport Live, lavede OnIP en forespørgsel til konkurrencestyrelsen om kartel af de firmaer som ses her: https://www.sport-live.dk/sadan-far-du-sport-live OnIP ville jo modtage signalet via fiber eller parabol og lave det om til et ”streaming” signal og levere det til kunden med OnIP. Der kom afslag fra konkurrencestyrelsen, men reddet på målstregen af Jysk Fynske Medier. Købes der et digitalt avis abonnement fra Jysk Fynsk Medier kan man se SportLive med deres direkte signal, og uden en TV-pakke. 


OnIP har lavet plads til at indsætte denne ene kanal til den/de kunder som har købt sit abonnement gennem Jysk Fynske Medier. 

  

Med Venlig hilsen / Yours Faithfully/ Mit freundlichen Grüßen


Henrik Mikkelsen
CTO at OnIP.tv
HPT ApS

No comments:

Post a Comment