Jun 22, 2022

🕬📰🌞 ~ (Hot news fra May Day!) Tag May Days nyheder med på sommerferie! Sejr over WHO, nyt om magnesium, næsespray mod virus... (Opdatering fra oplysningsforbundet MAY DAY) ~ |

 

Kære læsere!

Så kigger vi ind i sommerferien, ud på stranden, flotte solnedgange, nyde livet, afstresse - ahhhh. Eller måske på eventyr? Så kan du lade dig inspirere af en ny eventyrbog for børn, som vi skriver om længere nede.

Vi er stadig i gang med vores stort anlagte underskriftindsamling mod den trådløse digitale udvikling. Den handler om meget andet end 5G – bl.a. brug af enorme mængder energi, ødelæggende minedrift og den medfølgende overvågning ved at være opkoblet 24/7. Fra sidste måned på ca. 1.800 er vi nu oppe på godt 2.000 underskrifter i DK. Men vi må kunne mere end 200 pr. måned!
Har I lyst til at være med derude, så er vi ved at danne lokale netværk, hvor flere sammen kan deltage i, hvad der sker af spændende ting på jeres egn - og så dele brochurer ud samtidigt. Der er også brug for at komme forbi den lokale helsekost med materiale til uddeling der. Vil I være med til at stoppe monsteret? Så send en mail til cr@mayday-info.dk.  
 
Skriv under her  

May Day ønsker alle en dejlig sommer, og så ses vi "på den anden side" i august til en ny bunke nyheder.

Kærlige sommerhilsner fra os i May Day.


 

Sygdom/sundhed

 
Hvad skete der på WHO’s topmøde i maj?
Spektakulære nyheder fra Genève peger på en fuldstændig og total sejr for dem, der var imod de ændringer af det internationale sundhedsregulativ, som Biden-regeringen havde foreslået. De afrikanske lande især var imod de amerikanske forslag.
Nyt om vidunder-mineralet magnesium
Da den engelske kemiker Sir Humphry Davy først isolerede magnesium i 1808, anede han ikke, hvilken vigtig rolle det spiller for menneskers sundhed. I dag ved vi, at magnesium er det fjerde mest rigelige mineral i kroppen. Knoglerne har brug for det. Musklerne har brug for det. Og måske vigtigst af alt, hjernen har brug for det. En ny form for letoptageligt magnesium er på markedet.
Globalt WHO-center for traditionel medicin
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og den indiske regering har underskrevet en aftale om at oprette WHO's globale center for traditionel medicin (WHO Global Centre for Traditional Medicine), et videnscenter for traditionel medicin. Indvielsen på stedet var den 21. april 2022 i Gujurat i Indien, og initiativet støttes af en investering på 250 mio. USD fra den indiske regering. Lyder godt - men der er sten i skoen!
Næsesprays til virusbehandling
Det har vist sig, at næsen er et centralt indgangsområde for virus. Heldigvis findes der en masse næsesprays med virusnedbrydende indhold, som kan afhjælpe symptomer og også lover godt for forebyggelse og behandling af Covid-19.
Helsam trækker håndbremsen i forhold til at åbne nye fysiske butikker
Efter et par år med lidt lavere indtjening end vanligt er tiden ikke til at investere i nye butikker, vurderer Helsam. Tilbage i 1980’erne var det i høj grad helsekostbranchen, som gik forrest, da de første økologiske varer blev lanceret, men Kenneth Guldager, direktør for Helsam, som driver landets største helsekostkæde med 32 butikker, erkender, at detailkæderne i dag sidder solidt på dagligvaresalget af økologiske basisvarer - ikke mindst når det gælder ferskvarer.
Dyresundhed – Derfor skal vi tale pænt til dyrene
Ny forskning: Dyr kan opfatte, om dyrelyde og stemmer er negative eller positive, og det påvirker dem. Test, om du også kan høre forskellen.
Mismod er ikke en hjernesygdom, der skal ætses væk med piller
Diagnoser som depression og bipolar lidelse gør hverken godt for individet eller samfundet. Vi bør i stedet genintroducere sygdomsfrie begreber, mener cand.mag. i filosofi, Dennis Larsen. (Kristeligt Dagblad, betalingsmur)
Flot oversigt over vitaminer, mineraler mm.
Savner du en oversigt over vitaminer, mineraler samt sporstoffer samlet let og overskueligt, hvor du kan få et hurtigt overblik, men også dykke ned i detaljerne vedrørende de enkelte næringsstoffer, så er hjælpen nær. Kostakademiet, som er den del af Nordic College for Natural Medicine, har udgivet en oversigt, som gives gratis til alle nye modtagere af deres nyhedsbrev. Guiden beskriver, hvad næringsstofferne er godt for, hvilke typiske mangelsymptomer der kan opstå, hvornår kroppen kan have et øget behov, hvor næringsstofferne findes. Du modtager den gratis, hvis du tilmelder dig.
De dygtigste kvinder flygter fra arbejdsmarkedet
For at overleve i systemet har kvinder sagt farvel til et feminint værdi- og levesæt, der vægter kontakten til naturen, kroppen, sjælen og vores indre til fordel for det mere handlingsorienterede og synlige. Det har bragt samfundet ud af balance og startet en ny megatrend, hvor desillusionerede kvinder i stigende grad flygter fra opstigningen på arbejdsmarkedet, skriver Birgitte Baadegaard, som forklarer udviklingen ud fra psykiateren Jungs terminologi. 
Ny bog: Mira og Mikkel - Jordens sang
… er Eva Ehlers debutroman for børn fra 9 år. En bog om at blive dragerytter, grøn shaman og redde Moder Jord. Søren Hauge, Spirituel underviser, coach og forfatter, siger om bogen: “Det er en fejende flot fortælling med store dybder, megen humor, ungdommelig gnist og smuk skildring af forunderlige væsener og tilstande i den eventyrlige virkelighed.” Kom med ind i Eva Ehlers eventyrverden!
Som et særligt tilbud til May Days læsere kan du få 10 % rabat ved køb af Mira og Mikkel –Jordens sang – også på bogpakken! Brug koden MAYDAY. (Gælder til 1. august)
 
Vaccination
 
Bortcensurerede resultater fra ikke-vaccineret kontrolgruppe
Resultaterne fra en stor undersøgelse af ikke-vaccinerede er blevet bortcensureret af “ResearchGate”, som er det websted, hvor resultaterne blev offentliggjort. Læs her begrundelserne, og få også resultaterne fra undersøgelsen.
Sundhedsministeriet har købt 22 millioner vaccinedoser
Vi er 5,8 mio. mennesker. Hvad skal alle de vaccinedoser bruges til – som i øvrigt kun kan holde sig i 12 måneder? Hvad pønser de på?
Advarsel mod vaccination af babyer
Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) er på vej med nødgodkendelser af Covid-19-vacciner til børn helt ned til 6 måneder. Vi må stoppe FDA's angreb på børnene, begyndende med en kampagne for at stoppe uetiske og ubegrundede nødgodkendelser, som vil udsætte vores yngste for de unødvendige risici ved COVID-vacciner.
 
Miljø/GMO
 
Forbud om dyr bag tremmer
Som følge af et succesrigt borgerinitiativ i EU, ”End the Cage Age”, har EU Kommissionen besluttet – efter kraftig opfordring fra Parlamentet – at forberede et lovforslag om dyr bag tremmer.
Danske pensionskasser har investeret over to milliarder i atomvåben
Størstedelen af Danmarks 17 største pensionsselskaber har investeringer i virksomheder, der er involveret i produktionen af atomvåben, viser en ny kortlægning af Danwatch og Dagbladet Information. Især fire pensionsselskaber har store summer investeret i industrien.
Dilemma ved mineudvinding
“Det er et fascinerende dilemma, og et der skærer ind i hjertet af moderne energipolitik og energisikkerhed. I dette tilfælde drejer det sig om, at forsyninger af metaller kun kommer på bekostning af et andet: protester eller miljøforringelse på grund af mineraludvinding.” Men mineraler skal der til, mener EU, hvis den grønne omstilling skal gennemføres. Den kræver bare enorm udplyndring af naturens resurser – så hvor er logikken?
Kan en investering, der sviner en landsby til, være en bæredygtig investering?
Om en kinesisk ejet mine i Indonesien, der skal levere nikkel til elbilers batterier: “Der er sket enormt meget, siden minen kom. Før var stranden ren, havet var ikke mørkt og mudret som nu. Folk fiskede foran deres huse. Samtidig med at udvindingen begyndte, så vi en stigning i tilfælde af luftvejsinfektioner”, siger en sygeplejerske, der har boet i Kawasi siden 2009, til The Guardian.  
 
Skærme/elektrosmog
 
EHS-dag den 16. juni
I anledning af EHS dag får I her nogle historier med folk, der pludseligt har fået deres liv ødelagt pga. udsættelse for stråling. Her en dame fra Holland, der havde gang i et fantastisk liv og karriere, som blev ramt af EHS og måtte opgive alt. Hun kan i dag ikke gå uden for en dør. Se hendes video her
Og her fortæller en ung canadisk pige om, hvordan hun oplevede sin vej bort fra uddannelse og samfundet pga. EHS. (engelsk video)
En juridisk sejr for alle, der vil standse 5G udrulningen
Et juridisk gennembrud i Storbritannien under ledelse af Action Against 5G og den anerkendte advokat Michael Mansfield har styrket kampen i resten af verden for at standse 5G-udrulningen og derved dens mulige skader på sundhed og miljø. Retten har anerkendt, at der ikke er blevet foretaget nogen miljø- eller helbredsundersøgelser før udrulning. Vi er med i et eksperiment!
Global Stop5G-dag den 25. og 26. juni
Der er gang i demonstrationer og tiltag over hele verden. Du kan også være med. Temaet i år er ”Street Art”, Beach Art”. Tegn på vejen eller på stranden: STOP 5G i forskellige udformninger. Tegn evt. også på vejene, hvor Tour de France-rytterne kommer forbi. I samarbejde med Cooperating with SafeTechInternational: tag gerne billeder, og send hertil:
https://www.facebook.com/groups/548912049259423
 
Video om brugen af 5G og dets enorme behov for energi
Informativ video med Miguel Coma, som er ingeniør inden for elektronik og telekommunikation. Efter to årtier inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT) begyndte Miguel at forske i deres virkninger på vores klima, miljø og sundhed. Han arbejder sammen med et netværk af internationale eksperter inden for ingeniørvidenskab, fysik, biologi og miljøvidenskab. Miguel skriver for Wall Street International Magazine og offentliggjorde i 2021 en uafhængig rapport om 5G's myter, virkninger og alternativer. Han yder politisk rådgivning til den vallonske regering og Bruxellesregionens borgerudvalg om 5G og er medlem af tænketanken AlterNumeris. (engelsk)
Video om biologiske effekter på insekter
Informativ video med Vibeke Frøkjær Jensen, dansk dyrlæge (DVM, ph.d. i radiologi og genetik) og videnskabskvinde, der siden 1994 har arbejdet hovedsageligt på danske universiteter. I øjeblikket arbejder hun med klinisk bakteriologi på Danmarks Tekniske Universitet. Siden 2011 har hun også fungeret som videnskabelig rådgiver for en dansk NGO (Rådet for Sikker Telekommunikation), der arbejder med at formidle faktuelle oplysninger om elektromagnetisk stråling til offentligheden og politikere, primært videnskabelig forskning og publikationer fra internationale organisationer. (engelsk)
Video: Hvad er 5G, og på hvilken måde er radiofrekvens skadelig?
Professor Tom Butler, PhD MSc, er rangeret blandt de 2 % bedste videnskabsfolk på verdensplan efter disciplin. Tom er tidligere Government of Ireland Fellow med fokus på grønne teknologier og undersøger også de risici, som teknologier udgør for samfundet, herunder risikoen for sundhedsskadelige virkninger, som trådløse teknologier udgør for mennesker. Her samarbejder Tom med en global gruppe af uafhængige tværfaglige forskere om at vurdere risikoen for folkesundheden fra trådløs stråling, herunder 5G. (engelsk)
 

Overvågning/rettigheder
 
MitID Privatlivspolitik
Hvad må MItID samle af oplysninger, og hvor længe må de opbevares? Bruger de ansigtsscanning? Et svar fra Digitaliseringsstyrelsen på en henvendelse om det: "Det er ikke korrekt, at der indføres ansigtsgenkendelse. Der er tale om en ansigtsscanning, hvor MitID appen sammenligner et 2D billede fra dit pas med en 3D scanning af dit ansigt, der verificerer, at det er en levende persons ansigt, der scannes." Læs reglerne her.
Vil fjerne kontanter
Der har rejst sig ramaskrig i Norge, efter at det for to uger siden kom frem, at en statslig myndighed nu vil vide, præcis hvad hver enkelt nordmand bruger sine penge på. Helt ned til prisen på den konkrete kotelet.
Er våbenfabrikanter medansvarlige for krigsforbrydelser begået med deres produkter?
Et kampfly suser over en tætbefolket by. Besætningen analyserer forskellige lokationer på landjorden, udser sig et mål og sender så et missil direkte mod en propfyldt markedsplads. Snesevis af uskyldige mænd, kvinder og børn sprænges i stumper og stykker. Det er en scene, der igen og igen har udspillet sig i nogle af verdens værste krigszoner. Men hvem kan holdes ansvarlig for sådanne handlinger, der ofte udgør regulære krigsforbrydelser? Hvor langt rækker ansvaret?
Bøger forbydes i stor stil i USA
Der raser en krig mod bøger i USA. For selvom USA ifølge nationalsangen er 'The Land of the Free', er der nogle, der mener, at det alligevel ikke skal være så frit igen. I hvert fald ikke, når det kommer til, hvad børn må læse i skolen. I de seneste år er bøger blevet forbudt i ét væk i amerikanske klasselokaler og skolebiblioteker, og nogle bøger er genstand for gentagende klager fra forældre og foreninger som Parents Against Bad Books in Schools.
Planet Lockdown – hvad gik galt?
Planet Lockdown er en dokumentarfilm om den situation, verden befinder sig i. Interview med nogle af de klogeste og modigste hjerner i verden, herunder epidemiologer, videnskabsmænd, læger, advokater, demonstranter, en statsmand og en prins. (engelsk video)
 
Ny forskning
Underskrift-indsamlinger
Arrangement

Køkkenhave i ét bed
Foredrag med Huw Richards,
britisk forfatter og YouTube-stjerne
Mandag den 4. juli kl. 19.00-21.00
Energicenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj 
Læs mere her


Demonstration på Christiansborg Slotsplads
Torsdag den 30. juni 2022 fra klokken 09.30.
I anledning af at minkkommissionen afleverer deres rapport om det ulovlige drab på alle danske mink(farme).


Følg Tidslernes foredragsrække online


Krop-Sind-Ånd-messer her 

 

Er det svært at holde sig opdateret? 
Få nyhederne hos May Day!

Bliv medlem af May Day! Støt et godt initiativ!
Meld dig ind, eller forny dit medlemskab.
Klik her

Sundhed er godt for helbredet! 

No comments:

Post a Comment