Feb 9, 2020

🧘‍♂️ ~ 💗 I strid med loven: Alternative behandlere flytter ind i kommunale sundhedshuse 💕 ~ | Blogger: [🌟FØRSTE gang, og sikkert også sidste gang, verdensalt SKAMroser kommunerne for, at gøre noget RIGTIGT, for borgerne🌟]... |

Arkivfoto: Kraniosakralterapeuten på billedet har ingen relation til artiklen.

Kilde (politikensundhed.dk)

Flere kommuner udlejer lokaler i de lokale sundhedshuse til alternative behandlere. Det er en uheldig blåstempling, mener flere kritikere. Og så er det tilmed ulovligt, vurderer ekspert.


Hvad har et par praktiserende læger, en body-sds-behandler, en tankefeltterapeut og Region Sjællands distriktspsykiatri til fælles?

Jo, de har alle sammen en klinik i Faxe Kommunes kommunale sundhedscenter, hvor de bor dør om dør med en lang række andre sundhedsaktører.

Sådan ser virkeligheden ud i en række af de mange kommunale sundhedshuse, der de i senere år er skudt op med deres mix af kommunale, regionale og private sundhedstilbud, der spænder fra det konventionelle til det aldeles alternative.

Minimum fem kommuner har således inviteret alternative behandlere som kraniosakralterapeuter, body-sds-behandlere og afskeds- og tilgivelsesterapeuter ind i de kommunale sundhedshuse, viser Politiken Sundheds research. Og det møder kritik fra flere sider.

»Det undrer mig, at man tager ikke-autoriserede sundhedspersoner ind. I udgangspunktet bør alternative behandlere ikke være til stede i offentlige sundhedshuse. Noget af det er jo decideret fup,« siger Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen og tilføjer:

»Man blåstempler noget, der ikke fortjener en blåstempling.« (LÆS VIDERE)

No comments:

Post a Comment