Jun 5, 2018

Verdensalt.dk | Arkivskab | Berlingske - 22. Marts 2018 | ~ »Vi kvinder har enormt travlt med, at manden skal tage ansvar – lige indtil skilsmissen rammer« | Blogger: [👨MANDEN - Fra den bestøvlede katte-konge til katte-gulp👩] ... DAMN - det er god virkeligheds-journalistik, fra Freja Brandhøj 👍👍👍 ... Uhhh - den sad lige i solar plexus på verdensalt.dk, efter 15 års kamp i kvindefeministerens højborg - Statsforvaltningen og under de 4 vægge, da skilsmissen ramte.. Og nej, jeg var ALDRIG selv god nok til, at påtage mig rollen som forældre (det har min x-kone sørget for). Står i dag uden datter, som jeg ikke har set siden hendes konfirmationsalder, det er snart 7 år siden. Og vi elsker ALLE vores børn - like there's no tomorrow.. Snakkede med en af mine venner i går om netop det, at date, andre kvinder i 'vores' alder. Altid, ud over de små børn eller panikalderen, hvor kvinder, efter skilsmissen, er mere fokuseret på om børneugen passer ind i deres behov og de tæskelange kravspecs til en mand, fordi kvinder i dag, er TOTALT uafhængige af mænd. Lige med undtagelse, når de skal have deres børnebidrag fra os, børnecheck, fra Staten.. PENGE - er en magtfaktor, det kan vi ikke komme ud over, ved bare at tage skyklapper på. Problemet er bare, uanfægtet om manden vil betale eller ej, sørger 'systemet' for at moderen, altid får pengene tilsendt. Dertil kommer de evindelige diskussioner om hvorvidt, en mor er bedre udrustet til, at håndtere 'børn', end manden. Den diskussion ender ALDRIG, syntes man. Hvis der findes et sted, hvor kvinder er de STÆRKE i den dysfunktionelle verdensorden, så er det efter kvinder får børn, skilsmissen rammer og manden, som engang var den bestøvlede katte-konge, skal bukke og neje for gud og enhver kvinde, for at få 'lov' til, at agere FAR. Hvorfor er kvinder bedre til børn, end mænd?? ... |

Foto: Freja Brandhøj og Shutterstock


Jeg vil gerne undskylde på mit køns vegne


Vi kvinder har enormt travlt med at manden skal tage ansvar. Millimeterdemokratiet vil ingen ende tage i parcelhuset – lige indtil skilsmissen rammer. Nu skal far helst være weekendfar, hvis han – ifølge os kvinder – overhovedet magter opgaven.

Når vi eksproprierer ham, har han bare at forsvinde. I mange tilfælde mener vi endda, at han er ude af stand til at lave madpakker og andre forælderevner.

Jeg vil gerne sige undskyld på mit køns vegne. Der er nemlig en signifikant tendens til, at alle kvinder nægter at give manden lige rettigheder til at se sine børn i en syv/syv-ordning. Og jeg vil gerne spørge kvinderne: Hvorfor?

Hvis manden rent faktisk søger om at se sine børn halvdelen af tiden, hvorfor så forsøge at fratage ham og børnene muligheden for at få mere tid sammen?

Det er hårdt ikke at se sine børn.
 Det ved jeg. Jeg vil dog gerne prøve at hive alle mødre med ud af »mor-rollen«, som vi stolt har tatoveret på vores nethinde. Ud og se på fordelene og, i nogle tilfælde, endelig opleve, at manden tager ansvar. Og vigtigst af alt: At børnene får begge forældre.

Fremragende på hver sin måde


Savnet til børnene kender mor, men det gør far også. Mor er ikke en bedre forælder, fordi hun tjekker forældreintra, eller er bedre til at organisere og strukturere. Far er ikke en dårlig forælder, fordi han giver de forkerte sokker på, eller hopper lidt voldsomt på trampolinen.

Både mor og far er fremragende på hver deres måde, hvis de giver børnene kærlighed og er de bedste forbilleder for dem.

Det er sandt at kvinden er skabt til at bringe børn til verden, på samme vis er manden skabt til at beskytte kvinden, videreføre slægten etc. So what’s the point? Vi kan vist alle blive enige om, at barnet har det optimale afsæt, hvis både mor og far er i deres liv.

Kvinde, kend din frihed


Lad ikke faderen til dit barn blive weekendfar, bare fordi du »synes«, og fordi du fortæller dig selv, at du er det bedre for dem. Nyd dit samvær i børneugen. Nyd, at du ikke skal forholde dig til din eks, nyd at hans sure sokker ikke længere ligger på spisebordet.....[LÆS VIDERE]