Feb 23, 2018

Greenpeace | 22. Feb 2018 | ~ Sammen har vi skrevet et lille stykke Danmarkshistorie ~ | Blogger: Hip!!Hip!!Huraaaaa!! 🤗🎉... |

Jeg er simpelthen så glad for at kunne skrive til dig i dag og dele denne fantastiske nyhed: Det er nu endegyldigt slut med skifergas og fracking i Danmark!

Klima- og energiminister, Lars Chr. Lilleholt (V), meldte onsdag aften ud, at regeringen vil stoppe al fremtidig efterforskning efter olie og gas på landjorden og i vores indre farvande.

Det er en kæmpe sejr, som mere end noget andet viser styrken i at stå sammen og kæmpe imod projekter, der sætter vores klima, miljø og natur over styr.

I Nordjylland og senest på Lolland-Falster har lokale miljøgrupper bravt argumenteret og protesteret mod, at Danmark skulle lægge jord til efterforskning og udvinding af skifergas og olie, der truer grundvandet, folkesundheden og den lokale natur. Med hjælp fra mennesker som dig har vi hjulpet med at forstørre protesterne og gøre de problematiske skifergasprojekter til et vigtigt politisk emne i Danmark.
En kold forårsmorgen for tre år siden lænkede jeg mig sammen med skuespiller Ulla Henningsen fast til lågen til borepladsen, mens vores aktivister klatrede til tops i det franske selskab Totals boretårn uden for Dybvad i Nordjylland. Det skabte national opmærksomhed, og over 50.000 borgere skrev under på vores hjemmeside for at stoppe skifergas og fracking.



Det er protesterne og den økonomiske støtte fra miljøbevidste mennesker som dig, der gør en langvarig kamp som denne mulig. Vores fælles sejr skal nu bruges til at øge presset på regeringen for at drage den fulde konsekvens af Paris-klimaaftalen og også stoppe ny efterforskning efter olie i Nordsøen samt begynde at lukke de eksisterende olie- og gasfelter som et afgørende led i den grønne omstilling af Danmark.

Jeg håber, du har lyst til at være med til også at vinde den kamp! Støt vores arbejde her og vær med til at give klimaet og vores planets fremtid en chance.
Tusind tak for din opbakning, sammen har vi netop skrevet et lille stykke Danmarkshistorie!

De bedste hilsner

Tarjei Haaland
Klima- og energirådgiver i Greenpeace