Sep 6, 2017

BREAKING | Radio24Syv Nyheder | 6. September 2017 | Goldman Sachs holder udsalg: Dong-aktien i bund | .. Det var 75 procent spin at kalde Goldman Sachs opkøb af Dong for "langsigtet", siger investeringsøkonom til 24syv Morgen. Torsdag åbnede det danske C20-indeks med en stigning på 0,3 procent. Men helt i bund lå Dong og blinkede rødt med et fald på 1,4 procent - Dong-aktierne vil i slutningen af 2017 slet ikke være ejer, mere.. | Blogger: Igen havde Kirsten Birgit ret mht. ubåds-sagaen og Raket-Madsen... Der er noget der stinker... og det er DONG, siger Kirsten Birgit. Hvordan kan man sælge et helt oliefelt for 700 mio. kr.? DONG-chef Henrik Poulsen og GoLDMaN SLaCKS, har garanteret lavet en stråmandsvirksomhed med schweizisk kemikoncern INEOS AG - The Word for Chemicals. Det handler om INEOS har fået at vide de skal købe for billigt, trykke tøndeprisen på olien i bund på Rosebank-feltet, dele provenuet efter salget, alle går rige herfra, siger altså KBSKH. Med andre ord, man får en stråmand til at sælge/købe danske oliefelter billigt til sig selv, via INEOS, ego skal man ikke dele aktieposten med staten, så får man en større fortjeneste.. De har lavet en svinestreg, en NY slags GoLDMaN SLaCKS-prospekt, hertil kommer, separationsanlægget i Fredericia, der er også sket noget fusk med.. Alt handler om dollar tøndepriserne på Mærsk salget, DONG salget og Goldman Sachs salget.. Lyt til mere på Den Korte Radioavis..PS: Kirsten Birgit er hurtig, ved ikke hvor, hun får alle sine 'intels' fra, men konspirationsteoretiker med en høj forudsigelses-nøjagtighed er hun da, sammen med sin fiktive veninde, 'Ulla', som ringer ind til DKR, en gang imellem... Jeg, for en, ligesom Rasmus Bruun, kan næsten ikke følge med... |


Det var 75 procent spin at kalde Goldman Sachs opkøb af Dong for "langsigtet", siger investeringsøkonom til 24syv Morgen.


Torsdag åbnede det danske C20-indeks med en stigning på 0,3 procent. Men helt i bund lå Dong og blinkede rødt med et fald på 1,4 procent.

Faldet kommer efter, at den tidligere storejer - den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs - endnu engang har solgt ud af aktierne i energiselskabet.

Nu ejer investeringsbanken kun 2 procent af Dong-aktierne og vil i slutningen af 2017 slet ikke være ejer, vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen:

'Når kapitalfonde går ind og investerer i virksomheder, har de en typisk ejertid på 4-7 år. Goldman Sachs ejerskab ligger under gennemsnittet for den slags, men også under de forventninger, der var til deres engagement i Dong.'

75 procent spin

Per Hansen kalder det 75 procent spin, da man fra politikeres side understregede investeringsbankens langsigtede perspektiv med at udbygge den vedvarende energi.

'Jeg er ikke overrasket over den hurtige tilbagetrækning. Goldman Sachs er jo kendte for denne type hurtige investeringer med store fortjenester til følge. Det var en tåbelig administration af fælles værdier,' siger finansordfører for Enhedslisten, Pelle Dragsted til 24syv Morgen.

Goldman Sachs har høstet en stor milliardgevinst i det statslige selskab Dong, der i 2014 købte en ejerandel på 19 procent for otte milliarder kroner.

Lyt til hele indslaget i 24syv Morgen her.

********************************************************************************