August 31, 2017

Greenpeace | 31. August 2017 | ~ Et gennembrud for Amazonrevet ~ | .. Det franske olieselskab Totals risikable boreplaner ved Amazonrevet har netop lidt et enormt tilbageslag .. |


Det franske olieselskab Totals risikable boreplaner ved Amazonrevet har netop lidt et enormt tilbageslag.

Brasiliens miljøagentur IBAMA har givet afslag på Totals ansøgning om at bore tæt på det enestående rev, der er blandt klodens mindst udforskede naturområder. Det ligger ud for Amazonflodens munding i et område, der er hjem for truede og sårbare arter som søkøer og havskildpadder.

Det her er et vigtigt fremskridt, som du har hjulpet med at gøre muligt gennem dine gavmilde bidrag til vores arbejde. TAK! Det er resultatet af flere måneders arbejde, som kun har været muligt, fordi der findes mennesker som dig, der tror på, at vi i fællesskab kan forandre verden og beskytte vores vidunderlige planet.

IBAMA begrunder afslaget med, at Total ikke har givet tilstrækkelig information om miljøpåvirkningerne af olieboringer i området. Total har fået en sidste mulighed for at forbedre ansøgningen og få den godkendt, og samtidigt arbejder det britiske olieselskab BP på en ansøgning om olieboringer ved Amazonrevet til næste år.

Du gjorde det muligt for os at tage forskere med til området, så de som de første nogensinde kunne studere Amazonrevet på tæt hold. Med din hjælp har vi spredt kendskabet til Amazonrevet til hele verden, og vi har vist olieselskaberne, at vi er klar til at forsvare denne naturskat mod deres hovedløse boreplaner.

Lad os sammen fastholde presset og sikre – en gang for alle – at de lader Amazonrevet være i fred. Hvis du i dag har mulighed for at give et ekstra bidrag til dette arbejde, kan du gøre det her.