Jun 7, 2017

Folkets Avis | 7. Juni 2017 | Løn-eksplosion i kommunal top: Over 100 bureaukrater og offentlige ledere tjener MERE end landets statsminister! | .. Kommunerne klager over nedskæringer og sparerunder – men der bliver i hvert fald ikke sparet på lønningerne til kommunernes egne topfolk .. |



De sidste ti år har vi haft økonomisk krise i Danmark. Spænd livremmen ind, har vi fået at vide.


Og det har vi gjort. I den private sektor har hundreder af tusinder mistet jobbet. Lønduviklingen har været meget beskeden. Titusindvis af selvstændige har måttet dreje nøglen om, andre lever i årevis på indtægter under kontanthjælpsniveau.

Også i det offentlige har man måttet spare mange steder og blandt medarbejderne på gulvet har lønnen næsten stået stille de senere år.

Men hvordan med ledelsen og det øverste lag af embedsmænd. Mærker de også krisen kradse? Folkets Avis har på baggrund af aktindsigter opnået i samarbejde med graverjournalisten Lars Bjørknæs systematisk undersøgt det spørgsmål.

Kommunale embedsmænd lever godt


Øverst i det kommunale system har lønningerne trodset den almindelige afmatning og er nærmest eksploderet i opadgående retning. Vi taler om ledelserne i kommunerne. Den øverste administrative ledelse. Bureaukratiet.

Her er millionlønninger slet ikke en usædvanlig ting. Det er faktisk normen. Ja, i en række kommuner har man sågar ansatte, som kan indkassere over to millioner kroner årligt.

Faktisk viser vores gennemgang af en lang række akter at ikke mindre end 117 kommunalt ansatte embedsmænd og ledere tjener mere end Danmarks statsminister!

Jeg gentager: 117 offentligt ansatte får højere løn end landets statsminister......[LÆS VIDERE]