May 15, 2017

Nyhedsbrev til Biodynamiskeforbrugere | 15. Maj 2017 | Tvangsloven 2 | .. Kære underskrivere af underskriftindsamlingen ”Sig nej til tvangsbehandling i sundhedsvæsenet.” Vi, Oplysningsforbundet May Day og Forebyggelses-og Patientrådet, kontakter jer nu igen med en vigtig opfordring til en hurtig mailstorm på politikerne, inden deres næste møde nu på tirsdag 16. maj!. Der er nemlig risiko for, at tvangsbehandlingsloven inden for de næste 14 dage bliver vedtaget inkl. nogle kritiske bestemmelser, som truer alle såkaldt inhabile borgeres retstilstand i sundhedsvæsenet. Det vil sige især ældre demente patienter (som vi alle kan blive), samt udviklingshæmmede og hjerneskadede patienter.. Vores holdning er fortsat, at indførelse af tvangsindlæggelse og tvangsbehandling i det almindelige sundhedsvæsen er et forfærdeligt overgreb mod individets ret til fysisk og psykisk selvbestemmelse .. |


Tvangsloven


De af jer, der har skrevet under, har fået dette nedenfor. For jer andre er det til fornyet overvejelse om at protestere med mails mod lovforslaget.

Hvis du ikke har underskrevet, så er muligheden her:
https://www.skrivunder.net/sig_nej_til_tvangsbehandling_i_sundhedsvasenet. En mail skal bekræftes bagefter.


Kære underskrivere af underskriftindsamlingen ”Sig nej til tvangsbehandling i sundhedsvæsenet.”

Vi, Oplysningsforbundet May Day og Forebyggelses-og Patientrådet, kontakter jer nu igen med en vigtig opfordring til en hurtig mailstorm på politikerne, inden deres næste møde nu på tirsdag 16. maj!

Der er nemlig risiko for, at tvangsbehandlingsloven inden for de næste 14 dage bliver vedtaget inkl. nogle kritiske bestemmelser, som truer alle såkaldt inhabile borgeres retstilstand i sundhedsvæsenet. Det vil sige især ældre demente patienter (som vi alle kan blive), samt udviklingshæmmede og hjerneskadede patienter. 

Vi kan fortælle, at Stine Brix (EL) ved førstebehandlingen af loven i folketingssalen fortalte, at et stort antal bekymrede borgere havde kontaktet hende og andre politikere angående tvangsbehandlingsloven! Det viser, at vores første mailstorm gjorde sin virkning; samt at intet påvirker politikerne mere, end når mange borgere skriver til dem og fortæller, hvorfor de synes en lov er farlig. (Forklaring om udsendelse af mails længere nede)

Vores holdning er fortsat, at indførelse af tvangsindlæggelse og tvangsbehandling i det almindelige sundhedsvæsen er et forfærdeligt overgreb mod individets ret til fysisk og psykisk selvbestemmelse. Da kun DF og EL stiller spørgsmål til lovforslaget, er vores odds for at standse loven ikke helt så store. Men vi kan kræve af politikerne, at de ændrer de kritiske bestemmelser i forslaget, sådan at borgernes ret til frihed og selvbestemmelse sikres bedst muligt. Og vi kan naturligvis stadig udtrykke vores harme over indførelsen af tvang i det almindelige sundhedsvæsen. Siden 2. verdenskrig har borgerne jo haft ret til informeret og frit samtykke til enhver behandling i sundhedsvæsenet.

Her er de kritiske bestemmelser i lovforslaget, som vi vil opfordre til, at I protesterer mod med mails:


1)En hospitalslæge kan erklære en patient for ”varigt inhabil,” og derpå har lægen med samtykke fra nærmeste familiemedlem, en værge, en anden læge eller styrelsen for patientsikkerhed myndighed til at tvangsindlægge patienten i op til et halvt år, hvis lægen mener, at behandlingen vil strække sig over så lang tid. Oven i købet kan tvangsindlæggelsen/frihedsberøvelsen af patienten udvides med flere halvårlige forlængelser!

Men en fysisk behandling på hospital varer sjældent mere end et par uger, så tvangsindlæggelse/ frihedsberøvelse af en fysisk syg patient i et halvt år eller mere er helt uacceptabelt. Demente, udviklingshæmmede, hjerneskadede og andre svage borgere vil, som var de kriminelle, kunne blive frihedsberøvede i halve år og mere og vil samtidig kunne blive tvangsbehandlet mod deres eget ønske. Det er en helt urimelig behandling af fredelige borgere, som ikke er til fare for andre. 

2) Mangel på tilkendelse af en patientrådgiver.

Efter psykiatriloven har en tvangsindlagt psykisk syg person indenfor 24 t. ret til at få tilkendt en patientrådgiver, som på patientens vegne kan klage over tvangsindlæggelsen og hjælpe med oplysning om alle forhold under tvangsindlæggelsen.

Tvangsbehandlingsloven tilkender derimod ikke en somatisk syg tvangsindlagt person en sådan patientrådgiver. Den somatisk syge tvangsindlagte patient eller hans slægtninge skal selv klage digitalt og bede den læge, der har beordret tvangen om at indsende klagen! Men det kan ikke forventes, at en inhabil tvangsindlagt person har mulighed for at klage, og det kan være svært for familien at finde ud af, hvilken læge der har fået patienten tvangsindlagt på hospital. En tvangsindlagt fysisk syg, dement eller udviklingshæmmet patient har samme behov for at blive tildelt en uafhængig patientrådgiver, som den psykisk syge patient har.

Psykisk syge- og somatisk (fysisk) syge patienter skal have samme retsbeskyttelse ved frihedsberøvelse!

3) Tvangsklagenævnet må ikke udtale kritik af lægens valg af tvang over for en patient.

Det nye Tvangsklagenævn, som skal oprettes under Tvangsbehandlingsloven, må kun fastslå, om en beslutning om tvangsbehandling var lovlig eller ulovlig, da tvangsbehandlingen blev indledt over for patienten. Tvangsklagenævnet må ikke udtale kritik af lægens anvendelse af tvang og behandling! Lægerne har efter lovforslaget vidtgående beføjelser til at beslutte, at patienter skal tvangsbehandles. Derfor skal det klagenævn, der er sat i verden for at efterprøve tvangsbeslutningerne, også kunne udtale kritik af lægens beslutning af tvangsbehandlinger.

Ud over den åbenbare overtrædelse af patientrettigheder, ser vi dette lovforslag som en glidebane i retning af mere og mere tvang i sundhedsvæsnet. Hvis først man tager det radikale skridt, at fratage en stor gruppe borgere retten til informeret og frit samtykke, så bliver det lettere at lade mere tvang følge efter!Derfor skal loven stoppes nu!

Sådan sender du en protest-mail til politikerne:

1) Skriv et par korte linjer til politikerne med dine egne ord om, hvorfor du er modstander af loven. Men brug ikke eksemplerne herunder. Eller omskriv dem. Hvis folk skriver det samme, opfattes det som spam.

Her er tre eksempler:
a) Kære... Det er uacceptabelt, at en fysisk syg, dement eller udviklingshæmmet patient skal kunne tvangsindlægges i et halvt år eller mere! Hvad er meningen med det? En behandling på hospital varer normalt langt kortere tid. Venlig hilsen XXX

b) Kære... Det er forfærdeligt, at I vil indføre tvangsindlæggelse og tvangsbehandling af demente og hjerneskadede borgere i det almindelige sundhedsvæsen. Men hvis I gør det, så skal fysisk syge patienter have samme ret til at få en patientrådgiver, som psykisk syge patienter har. Ellers er patienten jo på herrens mark! Venlig hilsen XX

c) Kære... Patienterne skal også kunne klage til det ny tvangsklagenævn over selve den tvangsbehandling, de er blevet udsat for. Ellers beskytter det ny tvangsklagenævn reelt ikke patientens retssikkerhed. Venlig hilsen XX

Hvis du synes, det er svært at skrive noget om disse emner, så skriv bare frit fra leveren om, at du er imod tvangsbehandling i sundhedsvæsnet.

2) Send til en eller flere politikere. Herunder finder I mail-adresser på de forskellige partiers medlemmer af Sundheds- og Ældreudvalget. Kopier de adresser, I ønsker, og sæt dem i adressefeltet i mailen.

SUNDHEDS- OG ÆLDREUDVALGET PR. 7.4 -2017

Dansk Folkeparti:
liselott.blixt@ft.dk
dfkarn@ft.dk
karina.adsbol@ft.dk
susanne.eilersen@ft.dk
 jeppe.jakobsen@ft.dk
jan.messmann@ft.dk

Venstre:
jane.heitmann@ft.dk
hans.schmidt@ft.dk
jakob.engel-schmidt@ft.dk
 thomas.danielsen@ft.dk
jacob.jensen@ft.dk

Liberal Alliance:
laura.lindahl@ft.dk
may-britt.kattrup@ft.dk

Kristeligt Folkeparti:
brigitte.jerkel@ft.dk

Socialdemokraterne:
astrid.krag@ft.dk
flemming.m.mortensen@ft.dk
christian.rabjerg.madsen@ft.dk
julie.skovsby@ft.dk
karin.gaardsted@ft.dk
lea.wermelin@ft.dk
yildiz.akdogan@ft.dk

Enhedslisten:
stine.brix@ft.dk
finn.s@ft.dk

Alternativet:
pernille.schnoor@ft.dk
torsten.gejl@ft.dk

Radikale Venstre:
lotte.rod@ft.dk

Socialistisk Folkeparti:
kirsten.normann.andersen@ft.dk
trine.torp@ft.dk

Med venlig hilsen
Lars Mikkelsen

Mød Biodynamisk forbrugersammenslutning på facebook og spred budskabet til dine venner under følgende link

https://www.facebook.com/pages/Biodynamisk-Forbrugersammenslutning/1445845292378043?sk=timeline
www.biodynamiskeforbrugere.dk