May 9, 2017

9. May 2017 | FOLKETS afslører: Det koster skatteborgerne mindst 350.000 kroner at ansætte en ny kommunaldirektør – løn ikke inkluderet! | ... Der bliver ikke holdt igen, når en kommune skal have ny direktør. Man bruger ganske ublu beløb af skatteborgernes penge på at finde "den rette". Måske burde man skele lidt mere til prisen ... |

Foto: Pixabay
Af LARS BJØRKNÆS - tir, 09/05/2017 - 08:57

Når den øverst placerede embedsmænd skal udskiftes, er det langt fra en billig omgang. Det skyldes blandt andet den rekrutteringsproces, som anvendes af en lang række kommuner.

– Det er ærgerligt, for vi er meget tilfredse med Tommy Poulsens indsats her i kommunen. Men jeg har fuld respekt for, at han efter fem år i kommunen ønsker at prøve nye udfordringer. Og nu har vi halvandet år til at finde en god efterfølger.

På blandt andet denne måde tog Allerød Kommunes borgmester, Jørgen Johansen, overfor Lokalavisen afsked med Tommy Poulsen, da kommunaldirektøren offentliggjorde sin fratræden sommeren 2015. Det i forlængelse af udløbet af en åremålskontrakt, som kommunaldirektøren ikke havde søgt om forlængelse af, hvilket ellers er praksis inden for det kommunale Danmark.

Hvad hverken Jørgen Johansen eller Tommy Poulsen oplyste var dog, at det langt fra ville blive en billig affærer for Allerøds skatteborgere, når jagten gik ind på en afløser.

Det fremgår til gengæld af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået hos den københavnske forstadskommune.

Herunder i de fakturaer, som først og fremmest Kommunernes Landsforening sendte i forbindelse med, at den blev hyret til opgaven.

Stor indtægtskilde for Kommunernes Landsforening

Læs videre: https://www.folkets.dk/node/2012