Apr 6, 2017

Greenpeace | 6. April 2017 | Olieudvinding truer livet ved Amazonrevet | ... Selvom havforskere og biologer kun lige er begyndt at udforske dette helt unikke økosystem, er Amazonrevet allerede truet af oliegiganter som franske Total. Om bare få måneder kan de starte med at bore efter olie tæt på revet. Et olieudslip vil være katastrofalt for Amazonrevet og for truede dyrearter som søkoen og kæmpeodderen, der lever i området omkring Amazonflodens udmunding. Vi har virkelig brug for engagerede mennesker som dig, hvis det skal lykkes at stoppe Total... |


Der hvor sollyset kun ganske sjældent når bunden, og hvor Amazonflodens mudrede vand løber ud i Atlanterhavet, har en skjult skat ligget gemt i snart 4.000 år: Amazonrevet. Et næsten 1.000 km langt rev bestående af farvestrålende koraller, rødalger og svampe og en mangfoldighed af fisk i alle afskygninger.

Selvom havforskere og biologer kun lige er begyndt at udforske dette helt unikke økosystem, er Amazonrevet allerede truet af oliegiganter som franske Total. Om bare få måneder kan de starte med at bore efter olie tæt på revet.

Et olieudslip vil være katastrofalt for Amazonrevet og for truede dyrearter som søkoen og kæmpeodderen, der lever i området omkring Amazonflodens udmunding. Vi har virkelig brug for engagerede mennesker som dig, hvis det skal lykkes at stoppe Total. Jeg håber derfor, at du har mulighed for at give et ekstra bidrag til vores arbejde.

I januar deltog vores skib Esperanza i en ekspedition til Amazonrevet, hvor forskere om bord - som de første nogensinde - fik mulighed for at fotografere og udforske revet helt tæt på fra en ubåd. Det er ikke normalt, at der findes et rev under de forhold, der er i dette område. Ifølge forskerne rejser deres opdagelser så mange spørgsmål, at de kan ændre vores forståelse af hele Amazonas.

Vi har nu akut brug for bidrag fra mennesker som dig, så vi kan fortsætte med at udforske revet og lægge pres på den brasilianske regering for at beskytte dette unikke økosystem, inden det er for sent. Jeg håber derfor, at du har mulighed for at give et ekstra bidrag til vores arbejde allerede i dag.

Tusind tak for din omsorg for miljøet og vores fælles planet.

De bedste hilsner




Magnus Eckeskog
Havansvarlig hos Greenpeace

PS: Vi kan opnå store ting, når vi står sammen. Sidste år fik vi den brasilianske regering til at stoppe for opførelsen af en kæmpemæssig dæmning i hjertet af Amazonas-regnskoven, som ville have ført til ødelæggelsen af et skovområde på størrelse med Fyn. Det kunne ikke have været muligt uden støtten fra dig. Nu kan du hjælpe os med at beskytte Amazonrevet.