Mar 27, 2017

Ugebrevet A4 | 27. Marts 2017 | ATP PÅ AFVEJE? | SF vil trække ATP ud af Goldman Sach-fonde i skattely - og flere partier er på nippet til at gå med | Blogger: ATP tjente massivt på Goldman Sachs' DONG-investering. Den danske pensionskasse ATP er nemlig medinvestor i en af de fonde, hvor Goldman Sachs gennem et kompliceret system har placeret sine aktier i det danske energiselskab, igennem lande som Luxembourg, den amerikanske stat Delaware og på Cayman Islands. Det var tilbage i 2014. Dengang, afviste ATP, at pensionskassen med investeringen begik skattespekulation og at ATP betaler dansk pensions-afkast-skat på alle deres investeringer. ATP forsvarede også med, deres medinvestor, Dong, betalte den skat, de skulle.. Vi ved godt, at pensionsselskaber i en vis forstand, ikke har nogen moral og etik fordi, som ATP selv siger det: ".. Loven pålægger selskabet at sikre maksimalt afkast..". Grundet de komplicerede pensionskonstruktioner, hiver de enorme summer hjem på administrationsgebyr og ugennemsigtig gebyrpolitik, mens der investeres på olie- og gasforretninger, samt en række Goldman Sachs fonde i skattely. Det er »cool business«. Har du nogensinde haft et møde med din pensionsrådgiver og fremlagt krav om, at du ønsker, at pensionsselskabet fra nu af, skal investere dine penge i guld og ædelmetaller (eller Fx Bitcoin), frem for aktier i fonde i skattely og lyssky virksomheder som olierørledningen Dakota Access Pipeline? Jeg har forsøgt, det kan simpelhen ikke lade sig gøre. Rådgiveren står helt modløs tilbage og fortæller mig, at de er tvungen den investeringsportefølje, med primært obligationer og aktier (noterede og unoterede selskaber over hele verden) som er vedtaget pensionsvirksomhedens bestyrelser, retningslinjer for ansvarlige investeringer, der bl.a. sikrer, at de lever op til FN's konventioner og giver kunden 'gode' afkast.. Det giver jo mening, men det er ikke altid butendiek vindmølleparker, og A.P. Møller - Mærsk A/S, der investeres på. Naturligvis har pensionsselskaberne en positiv-og negativaktieliste, hvor der typisk bliver investeret i amerikanske, canadiske, japanske og tyske virksomheder, fordi det giver bedst afkast. Der er sikkert ingen som tør at investere i det militær-industrielle kompleks, fordi det giver dårlig omtale, men denne branche, giver som regl, bedst afkast... |

De danske pensionister er sikkert glade for, at ATP investerer en del penge i Goldman Sachs fonde i skattely-lande, for afkastet er pænt, og det gør pensionen større. Men det rumler på Christiansborg, for de hel- og halvrøde politikere kan ikke lide fidusen.

SF vil sætte en stopper for ATP’s investeringer til 7,2 mia. kr. i en række Goldman Sachs fonde i skattely. Loven pålægger selskabet at sikre maksimalt afkast, lyder forsvaret fra ATP, men nu kalder SF til samråd for at få svar på, om den fortolkning er korrekt. S og DF vil afvente ministerens redegørelse ved samrådet, inden de tager stilling til, om ATP-loven skal ændres.


Læs hele artiklen: http://www.ugebreveta4.dk/sf-vil-stoppe-atps-goldman-sachs-investeringer-i-ska_20771.aspx

http://www.jv.dk/business/ATP-tjener-paa-Goldman-Sachs-DONG-investering/artikel/1763794