Mar 6, 2017

JydskeVestKysten | Ny nordsøaftale med Mærsk klar til at blive underskrevet | Det danske olieeventyr tegner til at være reddet, efter en ny aftale om Nordsøen ser ud til at være faldet på plads, oplyser kilder til Berlingske. Det betyder 4.000 nye arbejdspladser og en investering på 30 mia. kr. | Blogger: Ifølge Kirsten-Birgit, Den Korte Radioavis, giver ny investering 7000 gange igen. Mange investorer ville være lykkelige bare deres overskud gav 15-20 procent, over en årrække, derfor er det også helt vildt at se, et overskud der giver 70.000 procent. Det er ikke desto mindre præcist hvad A.P. Møller - Mærsk har opnået, som har fået propperne til at springe på esplanaden. Op til valget 2015, gav Mærsk fire mio. kroner til partier (Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti samt Radikale Venstre), som forhandlede ny Nordsø-aftale, som netop er kommet på plads. En aftale som giver Mærsk muligheden for at afskrive 30 mia. kr. at renovere det faldefærdige Tyra-gasfeltet. Selv samme gasfelt som Mærsk sammen med Dansk Undergrunds Consortium allerede har pumpet 100 milliarder kubikmeter gas op siden de fik rettighederne af Shell i 1967.. Nu må de danske skatteydere til lommerne, fordi Mærsk ikke lige har lagt penge til side til at vedligeholde Tyra-feltet. Ifølgfe Kirsten-Birgit. Den bedste investering lige nu, er vist, partistøtte, siger CEO for A. P. Møller, Søren Skou, der dog ikke vil tage hele æren for investeringskonceptet, - Det vil jeg ikke, det var sådan set bankerne som scorede det største overskud på 120 milliarder ved bankpakkerne, som skatteyderne, stadigvæk betaler af på, men det er aktionærerne ligeglade med, siger han til Den Korte Radioavis... |


Ny nordsøaftale med Mærsk klar til at blive underskrevet



Publiceret

Det danske olieeventyr tegner til at være reddet, efter en ny aftale om Nordsøen ser ud til at være faldet på plads, oplyser kilder til Berlingske. Det betyder 4.000 nye arbejdspladser og en investering på 30 mia. kr.


København: Måneders slagsmål om fremtiden for olien i den danske del af Nordsøen kan snart få en ende.

Ifølge Berlingske Business er A.P. Møller-Mærsk og regeringen blevet enige om de fremtidige vilkår for at hive olien op af undergrunden.

Aftalen, der er forhandlet på plads, mangler at blive godkendt af Folketingets partier. Hvornår det sker er endnu ikke besluttet, men det kan ifølge Berlingske Business oplysninger ske »inden for få dage.«

Finansminister Kristian Jensen (V) vil dog ikke kommentere historien, ligesom Mærsk-koncernen afviser, at aftalen er endeligt på plads.

https://www.information.dk/indland/2017/02/maersk-gav-fire-mio-kroner-partier-forhandler-ny-nordsoe-aftale
http://www.radio24syv.dk/programmer/den-korte-radioavis/15879690/frank-jensens-har/