Feb 23, 2017

Chok-undersøgelse: Nu har 88 procent af danske svin MRSA (Blogger: Godt jeg ikke spiser gris mere, men miljø- og fødevaresvin, har vi nok af.. »Esben – et barn du ikke kan nå«.. Undskyld, kunne ikke dy mig.. | Mest sete tv: Da Esben Lunde sagde, tungmetaller ikke er et akut problem | Simon Kollerup om MRSA-skandale: Esben Lunde Larsen vildleder, og han bruger forskerne til at undslippe sit ansvar | Skandale: Esben Lunde Larsen lukker øjnene for kvælstoftal i 5 år | Coop: Esben Lunde giver ukorrekte oplysninger. Det er ifølge Coop forkert, når fødevareminister Esben Lunde Larsen siger, at detailkoncernen selv valgte at forlade arbejdet omkring udarbejdelsen af dyrevelfærdsmærket | Ekspert: Shitstorm mod Lunde næsten giraffen Marius værdig. Benjamin Rud Elberth kalder shitstormen efter Esben Lundes Facebook-opdatering for noget af det voldsomste, han har set i dansk politik | Esben Lunde afviser indsamlinger: Simpelthen fordi. Fødevareministeren vil ikke tage imod underskriftindsamlinger. Jeg vil simpelthen ikke, siger Esben Lunde | Esben Lunde har ingen kommentarer til mulig næse. Folketinget tildeler regeringen en næse i sagen om landbrugspakken | Skatteyderne igen til grin for deres egne penge | Esben Lunde Larsens sag om plagiat er et symptom på en ny virkelighed | Esben Lunde om mulig inhabilitet: Jeg har stillet mig udenfor døren. Esben Lunde Larsen kan ikke huske, om han har været inhabil, da kommunen behandlede sagen om vindmøller ved lufthavn | Frikendelse af Maersk i sag om ophugning. Miljøstyrelsen er nået frem til, at der ikke er grundlag for at politianmelde Maersk-gruppen for at sende skibe til ophugning på Alang og i Bangladesh. Redegørelsen blev bestilt af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen | Eksperter: Esben Lunde Larsen har et troværdighedsproblem. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens (V) problem er ikke, at han tror, men at han dækker over sit trosforhold på en måde, så det kan skabe tvivl om, hvorvidt hans tro og politik er adskilt, siger retorikprofessor og religionssociolog | )

http://www.altinget.dk/artikel/mest-sete-tv-da-esben-lunde-sagde-tungmetaller-ikke-er-et-akut-problem
 

Det går den forkerte vej med at bekæmpe de resistente MRSA-bakterier i danske svinestalde, viser helt ny undersøgelse. Uacceptabelt, siger politiker. 


Af Magnus Bredsdorff
23. feb 2017 kl. 16:51

88 procent af de danske besætninger med slagtesvin er inficeret med den antibiotikaresistente MRSA-bakterie. Det viser en helt ny undersøgelse, som fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fremlagde for de fleste af Folketingets fødevareordførere onsdag.

I 2014, da den seneste undersøgelse blev gennemført, var 68 procent af slagtesvinene bærere af MRSA. Dermed nærmer svinebruget sig hastigt en virkelighed, hvor samtlige gårde har resistente bakterier.

Det bliver yderligere understreget af en stikprøve blandt avlsbesætninger. Svine-MRSA blev konstateret i samtlige seks besætninger, mens det for godt to år siden kun var tre ud af seks besætninger.

I den handlingsplan, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i foråret 2015, er målet ellers, at smittespredningen skal stoppes, så de resistente bakterier ikke spredes til flere gårde. Det mål har planen altså ikke nået, og den blev også voldsomt kritiseret fra flere sider inden vedtagelsen.

Læs videre: https://ing.dk/artikel/chok-undersoegelse-nu-har-88-procent-danske-svin-mrsa-194459

http://raeson.dk/2016/simon-kollerup-om-mrsa-skandale-esben-lunde-larsen-vildleder-og-han-bruger-forskerne-til-at-undslippe-sit-ansvar/
http://www.dr.dk/nyheder/politik/esben-lunde-vil-foerst-se-paa-hoeje-kvaelstofstal-senere
http://www.tvmidtvest.dk/artikel/ekspert-shitstorm-mod-lunde-er-paa-niveau-med-giraf-marius
http://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/Artikler/40985/LINK-TIL-PRIVATLIVSPOLITIK
http://www.fyens.dk/indland/Esben-Lunde-Ingen-kommentar-til-mulig-naese/artikel/3022296
http://www.pressreader.com/denmark/ekstra-bladet/20170207/282059096738313
http://politiken.dk/debat/kroniken/art5607502/Esben-Lunde-Larsens-sag-om-plagiat-er-et-symptom-p%C3%A5-en-ny-virkelighed
https://www.dr.dk/nyheder/politik/esben-lunde-om-mulig-inhabilitet-jeg-har-stillet-mig-udenfor-doeren
http://fodevarewatch.dk/Detail/article8576764.ece
http://shippingwatch.dk/Rederier/article9082255.ece
https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/eksperter-esben-lunde-larsen-har-et-trovaerdighedsproblem
http://www.altinget.dk/artikel/mest-sete-tv-da-esben-lunde-sagde-tungmetaller-ikke-er-et-akut-problem