Jan 2, 2017

Forsvarets Efterretningstjenestes cyber-enhed assisterer YouSee i undersøgelsen af det store tv-nedbrud nytårsaften (Blogger: Præcist som jeg forudsagde i går - 'NoSee' blev hacket. Allerede i 2013 fandt man YouSee-routere som havde gigantisk sikkerhedshul, selvom de blev advaret, skete der intet... Nu skal man tage TDC's pludselige kovendning i sagen om åbenbaring og nu hjælp af FE, med et kram salt, da vi muligvis aldrig får hele sandheden, at vide. Slet ikke når Forsvarets Efterretningstjenestes cyber-enhed er indblandet... 1,2 millioner danskere stod uden tv-signal i næsten 30 timer og TDC koncernen som allerede er skandaleramt, mange år forinden, vil ikke tabe ansigt. TDC som en monopol-virksomhed af TV-signal tjenester i Danmark, kan jo være ligeglade, da forbrugerne er 'toast'. De har intet alternativt, da Stofa(inkl. Boxer) blot har 250.000 kunder, og operere på udlejede fiber (Stofa Fordelsanlæg). Streaming af TV har en dårlig kvalitet, så Hr. og Fru. Jensen har ingen anden mulighed for at være underlagt YouSee-TV konceptet med fejl, nedbrud og konstante prisstigninger.. Prøv at spørge folk hvordan de oplever en total nedsmeltning og kaos i Yousee-supporten, når man ringer og tingene er gået galt. Min egen familie kan skrive bøger om det og de er tossede på Yousee og TDC's oldnordiske administrationssystem, da det blev sammenkoblet. Unge 20-årige dumsmarte medarbejdere som skaber mere ballade end hjælp. Har været der masser af gange. Men har arbejdet med Netværk i 10 år på en af landets største IT-installationer så jeg ved godt, når en 'routing protocol' skal fejlsøges, en firmware opdatering fejer eller en core-enhed står af, uden redundans. For ikke at snakke om Network Firewalls og hackangreb er jo daglig kost for de fleste virksomheder. Men i 2016, at rive hele TDC's core IT-infrastruktur i stykker, lyder usandsynligt. Det må være et omfattende hackerangreb. Vi så det sidste år i Marts da Sverige og flere nyhedsmedier blev lagt ned. 2011, hvor den Danske regering havde en database med over 1.000.000 virksomheders private info, der blev lækket af #Antisec. 900.000 danske ID-numre lækket online i 2014. Seneste er de CPR-numre og sundhedsoplysning på 5,3 millioner indbyggere der blev sendt til et kinesisk selskab(immigrationsmyndigheder) i 2016... Jeg har altid været så heldig og blive viderestillet til kontakter i 2nd eller 3rd level-supporten i Jylland, gamle KTAS-operatører, de ved sgu hvad de taler om når man har seriøse problemer med sin private Yousee-TV og Deres Bredbånd.. Hvis ikke der sker fyringer af de ansvarlige i denne sag, så er det i sig selv, en skandale... Power To The People!)

 
De værst ramte kunder stod uden tv-signal i op mod 30 timer, da YouSee gik ned nytårsdag - kort før dronning Margrethes nytårstale. Foto: Torkil Adsersen / ScanpixDenmark
02. jan. 2017, 17:07 - http://nyheder.tv2.dk

Forsvarets Efterretningstjenestes cyber-enhed assisterer YouSee i undersøgelsen af det store tv-nedbrud nytårsaften.

Center for Cybersikkerhed er gået ind i undersøgelsen af YouSees store nedbrud, der var årsag til, at op mod 1,2 millioner danskere stod uden tv-signal henover nytåret.

Det bekræfter Center for Cybersikkerhed overfor TV 2.

- Center for Cybersikkerhed samarbejder med TDC om hændelsen. På nuværende tidspunkt kan vi ikke udtale os om en mulig årsag, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, i et skriftligt svar.

Center undersøger blandt andet cyberangreb


Center for Cybersikkerhed hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE, red.), der blandt andet "opdager, analyserer og bidrager til at imødegå avancerede cyberangreb mod myndigheder og virksomheder, der er beskæftiget med samfundsvigtige funktioner".

Hverken Center for Cybersikkerhed eller TDC har indtil nu ønsket at fortælle, hvorfor hundredtusindvis af danskere fik sort skærm.

Ifølge YouSee er fejlen ellers fundet. YouSees direktør, Jaap Postma, forklarede søndag, at nedbruddet skyldtes "et ekstremt kompliceret fysisk nedbrud i vores system".

- Men der er et større analysearbejde i gang, som skal på plads, før vi kan sige mere om årsagen til nedbruddet, lød det mandag morgen fra Mai-Britt Noe, kommunikationsmedarbejder ved TDC Group som YouSee er distributør for.

De fleste kunder har tv igen


Ifølge YouSee har stort set alle kunder mandag morgen fået signalet tilbage, efter det forsvandt lørdag eftermiddag omkring klokken 16.30.

Det betød blandt andet, at mange danskere måtte ty til alternativer, da de traditionen tro tændte tv’et for at se dronning Margrethes nytårstale.

De værst ramte kunder stod uden tv-signal i op mod 30 timer.

Læs videre: http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-01-02-efter-nytaars-nedbruddet-yousee-faar-hjaelp-af-efterretningstjeneste