Nov 21, 2016

Serie: Efter oprøret - Kyniske politikere lyver og bilder folk ind, at verden kan rulles baglæns. Marlene Wind går igen i kødet på Dansk Folkepartis krav om grænsekontrol og kalder det symbolpolitik og myteproduktion at ville standse kriminalitet og immigranter ad den vej ("..Den protestbølge, der går over Europa og USA som et oprør mod eliten, globalisering og indvandring, har rod i især en bestemt ting, mener EU-professor Marlene Wind: Kynisme... »Mange er bange for at miste deres job og kan ikke se sig selv i den globaliserede verden, og det må man forholde sig til. Men der er også nogle kyniske politikere, som udnytter denne angst,« siger Marlene Wind.... Storbritannien - Brexit: De svageste kommer til at betale, fordi kyniske politikere med blikket rettet mod en hurtig vælgergevinst har bildt dem ind, at det kan lade sig gøre uden omkostninger, selvom de godt ved, at de ikke kan levere varen og aldrig kommer til det. Man spiller på nogle følelser og en mytedannelse og nogle postfaktuelle forhold, som man er fuldt bevidste om, selvom de naturligvis aldrig vil indrømme, at de lyver folk lige op i fjæset,« siger Marlene Wind og tilføjer til den hjemlige debat og Dansk Folkeparti: »Det gælder også politikere, der går til valg på, at grænsebomme både holder immigranter ude og stopper international kriminalitet. Det er myteproduktion af værste skuffe, løser ingen problemer og har kun symbolsk indhold.« Voksende ulighed, udflytning af job og arbejdstagere fra Østeuropa har været kendt i mange år. Derfor kan man undre sig over, at de etablerede partier har været så uforberedte på oprøret. »De fleste politikere tænker meget kortsigtet, og at håndtere globaliseringen kræver langsigtede satsninger, mere uddannelse, massiv efteruddannelse og omstilling af produktionen. Og de fleste politikere har kun en horisont frem til næste valg. Sådan er politik desværre blevet,« siger Marlene Wind... Det er meget populært at sige, at man skal lytte til folket. Men man bliver også nødt til at afkræve politikerne nogle mindre forsimplede løsninger på de meget komplicerede udfordringer, som vores samfund står overfor i det 21. århundrede « siger Marlene Wind..")

Professor og leder af center for Europæisk Politik ved Københavns Universitet, Marlene Wind, er dybt bekymret for den protestbølge, der skyller over Europa og USA. Vi kan ende i 30ernes nationalisme og populisme

Bent Winther - Lørdag D. 19. NOVEMBER 2016 KL. 12:00

Den protestbølge, der går over Europa og USA som et oprør mod eliten, globalisering og indvandring, har rod i især en bestemt ting, mener EU-professor Marlene Wind: Kynisme.

»Der er politikere og partier, som kan se fordele i at appellere til en tid, som var engang. De sælger et budskab om, at de kan få tiden til at stå stille og vende tilbage til fordums tid. Min påstand er, at de godt ved, at de ikke kan levere varen. Den findes ikke længere på hylden,« siger hun.

Læs videre: http://www.b.dk/nationalt/kyniske-politikere-lyver-og-bilder-folk-ind-at-verden-kan-rulles-baglaens