Nov 23, 2016

Hakkebøf med bløde løg skal fortrænges fra de danske spiseborde, Teknologisk Institut og Innovationsfonden skyder 28 mio. kr. i at styrke produktionen af insekter til fødevarer og dyrefoder som bl.a. består af græshopper og melorme ("..Menneskene bliver flere og flere på kloden, og produktionen af mad har store omkostninger for miljø og klima. Der er meget at vinde for klimaet, hvis man erstatter bøffen med melorme. At producere et kilogram oksekød medfører 100 gange mere CO2-udledning end en tilsvarende mængde melorme. Men det er ikke kun klimaet, som vil få det bedre, hvis man spiser insekter i stedet for oksekød. Det vurderer faglig projektleder Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut... Markedet for insekter i Europa ventes i 2020 at være på omkring to milliarder kroner årligt. Produktionen af insekter til dyrefoder kommer formentlig til at være 10 gange så stor som til fødevarer..")


Med millioner fra Innovationsfonden er håbet, at Danmark bliver førende inden for produktion af insekter. 





23/11/2016 08:00 Counter 4:45