Nov 17, 2016

Bliver oliebranchens store hemmelighed endelig afsløret? Noteringen af Saudi Aramco ventes at værdisætte selskabet til omkring 14.000 mia. kr. Det vil dermed med længder blive verdens mest værdifulde børsnoterede selskab. Apple har til sammenligning en markedsværdi på ca. 4.100 mia. kr (Blogger: Først fik vi 'The Panama Papers', derefter BREXIT, så var det amerikanske præsidentvalg nu verdens største børsnotering der kommer til at svie på alles læber. KRISE: Vi ved, at 11 Maersk-skibe er arbejdsløse og ligger i Fredericia i snart et år. Skibene burde sejle forsyninger til boreplatforme, men der bliver ikke boret i Nordsøen og på grund af dårlige oliepriser m.m. er Danmark 'dødafhængige' af olie fra bl.a. de totalitære diktaturstater, som Saudi-Arabien og Qatar. Også derfor har Kongehuset, danske petro-dollar-pro venlige politikere med følge af VL-grupperne også besøgt disse stater masser af gange... Dannevang har naturligvis mindreverskomplekser, den lille duksedreng vil da også lege i skolegården, med de 'STORE' drenge... Olie er ikke længere en vinder-aktie fremfor for klimaneutrale investeringer og derfor har Mærsk, DONG Energy, Novo, Nordea Liv & Pension, PenSam, PFA og PKA trukket stikket. Efter et hård langt pres tilbyder Danske- og Jyske Bank nu kommuner og pensionsselskaber, at de kan anbringe deres midler i investeringspakker, som er renset for selskaber inden for kul, olie og gas. Selvom Finansfolk advarer mod investeringer i kul og olie, fortsætter 16 danske pensionsselskaber med betydelige investeringer i fossil energi. Trump er 'desværre' stor tilhænger af kul og olie, så det bliver spændende at se om nogen vil investere i det kommende børsnoterede selskab 'Saudi Aramco'. Som business skriver: ".. Næsten lige meget hvad der kommer ud om reserverne, ventes det at påvirke oliemarkedet, fordi det vil afsløre hvor længe verdens største olieproducent kan forsætte med at pumpe olie ud på verdensmarkedet..")

Saudi Arabiens energiminister Khalid al-Falih Foto:

Tallet har længe været omgivet af stor mystisk. Men verdens største børsnotering vil sandsynligvis endelig afsløre, hvor meget olie der findes under den saudiske ørken. 

 

Business 17. November 2016

En af oliebranchen største hemmeligheder står til at blive afsløret, når Saudi Arabiens statslige olieselskab Saudi Aramco efter planen bliver børsnoteret. Indtil nu er der kun få, som kender tallet for, hvor meget olie der endnu gemmer sig under den saudiske ørken. 

Læs videre: http://www.business.dk/energi/bliver-oliebranchens-store-hemmelighed-endelig-afsloeret