Oct 3, 2016

Dansk Erhverv slår alarm. Skattetrykket når nye højder. Sådan bliver din familie ramt. Skattetrykket rammer det højeste niveau siden 2005 ("..Reformer har givet lavere skat på arbejde – men alligevel vokser skattetrykket igen og når op på 47,6 pct i år. Det svarer til en ekstraregning på 18.000 kr. for en familie på fire, viser beregninger fra Dansk Erhverv..Fra Dansk Industri, DI, kommer en melding, der ligger en del tættere på budskabet fra Dansk Erhverv. DI-vicedirektør Kent Damsgaard ­mener, at det er helt afgørende, at vi får sænket »de mest skadelige skatter- og afgifter, som i dag holder danske virksomheder og arbejdspladser tilbage«.")

Dansk Erhverv slår alarm over det stigende skattetryk, der ifølge interesseorganisationen stærker Danmarks vækstproblemer: »Når vi er helt derude, hvor vi har verdens største skattetryk, er skaden stor,« siger underdirektør Geert Laier Christensen, Dansk Erhverv. Arkivfoto: Flemming Krogh

FAKTASKATTETRYKKET

Skattetrykket er spørgsmålet om, hvor mange penge regeringen får ind i skatter og afgifter sat i forhold til landets samlede produktion i form af BNP. Regeringen forudser i den seneste Økonomisk Redegørelse, at skattetrykket vil komme op på 47,6 pct. i 2016.

Dansk Erhverv har beregnet, at skattetrykket over de seneste årtier i gennemsnit har været 46,23 pct. Hvis regeringens forudsigelse om skattetrykket for i år holder stik, kommer skattetrykket i 2016 til at ligge en del over gennemsnittet.