October 28, 2016

BREAKING: Radio24syv - Det, vi taler om og Folkets Avis: Ifølge en omfattende aktindsigt Mediet MEDIAWATCH kunne afsløre, DR-topfolk var på et "nødvendigt" to dages kursus i Paris: 80.000 – per deltager! Den samlede regning løb op på 734.213 kr, da dele af DR-ledelsen skulle "omstille" sig til "den nye digitale virkelighed" via internationale konsulentbureau Insead – det gjorde man så blandt andet ved at køre mountainbikes og tage på fornemt slot. (Blogger: § 1. Efter radio- og fjernsynslovens § 69, stk. 1, skal der betales medielicens for apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden. Medielicens opkræves af DR, DR Licens. Licensprisen for 2017 er nu fastsat og lyder på 2.492 kr. pr. år. Det kan være lækkert at bruge mange penge, især hvis det er andres penge, man bruger. Det sidste har de lært i Danmarks Radio. Tag nu bare lønniveauet. Af vores penge, de 3,7 mia. licenskroner, som årligt fragtes ud til DR Byen på Amager, går 3,5 mio. kr. til generaldirektørens løn. Det er ca. to en halv gange så meget, som statsministeren tjener, og resten af direktionen kan heller ikke føle sig snydt med lønninger mellem 1,3 og 2,5 mio kr. Næ, licens er noget, vi giver til hinanden... Men DR sparer på de rigtige steder, det gør de jo!!! Danmarks Radio's mest populære og sete program, 'Den store bagedyst' foregår i et opstillet selskabstelt hvor hver deltager selv betaler for de fleste af udgifterne, de skal også selv tage specielle ingredienser med. Kun basisingredienser og vand er til rådighed. Mod et mindre beløb som DR stiller til rådighed(kun bekræftiget af BT), overstiger udgifterne mange gange over det som DR betaler, i flere tusinde kroner per kage... Dermed betaler deltagerne selv for at medvirke (Ifølge Radio24Syv - Nikolaj Vraa) ... Programmet er baseret på det prisvindende BBC-program 'The Great British Bake Off', Konceptet er solgt til 15 forskellige lande....Man forstår lige pludseligt hvordan DR topledelsen har råd til at fråse med licensbetalernes penge... )'Det, vi taler om' er Danmarks bedste sladdermagasin der graver i ugens store skandaler, overraskelser, forargelser og ikke mindst det kulørte stof grundigt igennem. Hvad sladrer de om på Christiansborg? I tv- og filmbranchen? Hvad taler man om blandt topchefer? I kulturlivet? Vi tager sladder alvorligt. Lyt med, når vi graver lidt dybere - og få de rigtige historier bag kulisserne.

**********************************************************************************
Kursus på Chateau Fontainebleau - så absolut da "nødvendigt". Foto: Carolus

Den samlede regning løb op på 734.213 kr, da dele DR-ledelsen skulle "omstille" sig til "den nye digitale virkelighed" – det gjorde man så blandt andet ved at køre mountainbikes og tage på fornemt slot.


Af Lennart Kiil - ons, 26/10/2016 - 09:38

Det er sjovt ikke.

Hver gang den herskende klasse flotter sig for borgernes penge, så er det "nødvendigt".

Som tidligere nævnt er især den snakkende del af den herskende klasse nærmest uendeligt kreativ, når det gælder om at finde nye måder at spilde andres penge på.

Og ledelsen hos DR, som i enhver forstand må regnes for medhørende til toppen af den herskende klasse i Danmark, er bestemt ingen undtagelse.

Mediet MEDIAWATCH har gennem en omfattende aktindsigt kunne afsløre, hvordan ledelsen på DR skalter og valter med licens-pengene og bruger dem til helt urimeligt dyre kurser til 40.000 kroner om dagen – per person!DR erkender over for MEDIAWATCH, at turen til Paris var dyr. Men DR har ingen regler om "en øvre beløbsgrænse på seminarer." Nej, naturligvis ikke. Det er jo bare licens-yderne, der betaler.

Det er nærmest morsomt, når DR's økonomidirektør, Nikolas Lyhne-Knudsen, på desparat vis forsøger at redegøre for den høje pris. Det kan han åbenbart kun gøre ved at gentage ordet "international" til ukendelighed:
Vi lagde vægt på, at det er en international udfordring, fordi mediemarkedet bliver internationalt, og derfor var det vigtigt at få et internationalt perspektiv og internationalt input.
Ja. Danmark er åbenbart ikke godt nok til Danmarks Radio.

Så havde man jo heller ikke fået en sviptur til byernes by ud af "seminaret".

Så kære læser:

Husk nu lige på, hvordan ledelsen på DR kaster pengene i grams på dyre udlandsture, mountainbikes og slotsophold næste gang ledelsen skærer ned i medarbejderstaben.

Eller næste gang DR klynker over at det koster på kulturen i Danmark at den overmætte organisation skal spare nogle penge.

For man sparer godt nok ikke selv på pengene i DR-ledelsen.
Kildemedier:
MediaWatch
Serie:
Den herskende klasse