Sep 16, 2016

Minister holder pressemøde om bidragssatser, Visionen for Fair Realkredit klar

Fair Realkredit udgiver vision for nyt realkreditinstitut

Torsdag den 15. september klokken 12:00, offentliggjorde arbejdsgruppen Fair Realkredit, deres første vision for en ny realkreditforening. Du kan læse nyheden i Ekstra Bladet her og finde mere + link til den 21 sider lange rapport på vores hjemmeside her. (Direkte til rapporten).

Nu kommer udvalgets anbefalinger

I morgen (fredag den 16. september) klokken 09:00 holder erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, pressemøde. Her udkommer rapporten fra ministerens hurtigtarbejdende udvalg under ledelse af professor Nina Dietz Legind. Rapporten kommer, fordi vi og du protesterede i tusindvis i foråret. Den skal belyse problemerne vedrørende realkreditten i dag.

Stavnsbåndet løsnes men bidragssatserne stiger
Umiddelbart ser det ud til, at vi er blevet hørt i vores protest mod stavnsbåndet på kunder og omkostningerne i forhold til at skifte realkreditlån. MEN der er laaang vej fra en række anbefalinger i en 180 siders rapport til at minister og regering begynder at ændre på tingene. Desuden har udvalget lækket, at der skal 150 mia kr. mere op af vores lommer, før bidragssatserne har polstret finansinstitutionerne nok.

Håber på mere gennemsigtighed
Derfor håber vi også, at kreditforeningerne fremover bør oplyse præcist, hvad bidragene skal bruges til.
Vi har sænket forventningerne. Vi er ikke optimistiske. Men spændte på at læse konklusionerne og allerede i gang med at kommentere løbende i landsdækkende medier.
Læs hele nyheden på TV2.dk - klik her!