Jun 13, 2016

Kirsten-Birgit's besked til troldehæren - 13. Juni 2016 (Så blev det igen tid til at kalde troldehæren til kamp. Skarpsindig som du er, har du udpeget Bertel Haaders danmarkskanon som næste mål)


Kære Troldehær

Bertel Haarder har undervurderet sin fjende. Han har pisset på jeres General og dermed på jer. Tiden er derfor inde til at genopføre slaget ved Dunkerque, ikke i det nordvestlige europæiske krigsteater, men i nutidens cyberkrigsteater. Jeg kan se, at mange af jer på nærmest intuitiv vis, allerede har nærmest pulveriseret Danmarkskanonen, så det på nuværende tidspunkt stort set er umuligt at skille fiktion fra fakta i de indsendte forslag. Det skal I have tak for. Et sidste fremstød er dog forsat nødvendigt. Vi skal nemlig smadre det Bertel Haarder holder allermest kær. En gang for alle skal vi hælde gift i den brønd der er pseudo-borgerinddragelse. Lur mig om Bertel ikke havde håbet på, at Andelsbevægelsen, Højskolebevægelsen, Den danske model (ikke Tina Kjær), Folkeskolen eller Foreningsdanmark ville indgå i hans politiske svanesang over de danske værdier: Danmarkskanonen. "Hvordan kan det undgås?" spørger du, kære trold - "Ved at du som trold foreslår netop det”, svarer jeg. Genialt ikke? Læs derfor Oberst Vikings angrebsplan nedenfor, og ikke mindst: Mor jer indtil de politiske kampe skal kæmpes på ny!

P.S

Forslagsindsamlingen løber helt til oktober. Væbn jer derfor med tålmodighed og indgiv ikke alle jeres bud i løbet af de næste 24 timer. På den måde kan Bertel og hans lakajer ikke bare stryge de forslag der er kommet umiddelbart efter udsendelsen af denne angrebsordre, og den definitive sejr er sikret.

De kærligste hilsner,

Jeres general

(Kisser)


Ærede general Birgit



Så blev det igen tid til at kalde troldehæren til kamp. Skarpsindig som du er, har du udpeget Bertel Haaders danmarkskanon som næste mål. At skulle definere nogle værdier, som særligt danske i form af nogle punkter, er i sig selv et håbløst projekt. Det har vi set tidligere, da Brian Mikkelsen foldede sig ud i samme forsimplede øvelse. Denne gang vil Bertel så inddrage befolkningen i processen for at foregive, at vi skulle kunne have indflydelse på, hvad den skal indeholde. Det ligner mest af alt et forkrampet forsøg på at score politiske point hos en befolkning, der ret beset ikke stoler på nogle af de mennesker, der er sat til at tage de beslutninger, som påvirker deres liv allermest. Bertel ved jo udmærket godt, hvilke værdier, der kommer til at stå på papiret, når projektet afsluttes til oktober, han forsøger med dette blot at henlede vores opmærksomhed på et tyndt og ligegyldigt projekt.

For at pulverisere projektet skal troldene foreslå helt seriøse elementer til danmarkskanonen. Det er afgørende, at vi får alle de ting med, som Bertel selv foreslår. Følgende har han selv sat i spil:

Andelsbevægelsen, Højskolebevægelsen, Den Danske Tillid. Folkeskolen, Den danske arbejdsmarkedsmodel, ligestillingen, lighedskulturen, foreningskulturen.

Og lur mig, om det ikke også er de ting, der kommer til at stå på papiret til oktober, og som også hele tiden har været planen. Troldene skal gå ind på nedenstående link og komme med deres forslag. Og som altid skal det formuleres intelligent og lødigt:

https://www.danmarkskanon.dk/forslag/

Din trofaste
Oberst Viking