Jun 22, 2016

BREAKING: Helle Thornings mand vækker vrede efter mindetale: Skam dig! - 22. Juni 2016



Stephen Kinnock er havnet i en gedigen shitstorm på de sociale medier, hvor han beskyldes for at bruge kollegaen Jo Cox' tragiske død i sidste uge til at argumentere for fortsat britisk EU-medlemsskab.


Helle Thornings mand, den britiske parlamentariker Stephen Kinnock, holdt en både rørende og stærk tale, da det britiske parlament mandag mindedes afdøde Jo Cox.

Den 41-årige Labour-politiker og mor til to blev brutalt stukket ned og skudt på åben gade i Birstall i West Yorkshire i sidste uge kort efter, at hun havde haft møde med folk i sin valgkreds. Politiet har anholdt og sigtet en 52-årig mand i sagen. En mand, som angiveligt har forbindelse til den yderste højrefløj i Storbritannien og muligvis også lider af en psykisk sygdom.

Da den formodede gerningsmand blev fremstillet i retten, angav han sit navn som »Død over forræderne - frihed til Storbritannien«. Vidner har endvidere fortalt, at de hørte ham råbe 'Britain First', da han angreb Jo Cox, men det er endnu uvist, om han har forbindelse til det nationalistiske parti af samme navn. Selv afviser partiet enhver forbindelse til både ham og drabet.

Mordet fandt sted blot en uge før briterne stemmer om, hvorvidt de fortsat skal være en del af det europæiske samarbejde. Valgkampen har været særdeles hård, og Jo Cox arbejdede for at Storbritannien skal forblive i EU.

Stephen Kinnock delte kontor med Cox og var en nær ven af både hende og hendes familie, og han havde da også svært ved at holde tårerne tilbage, da han talte om kollegaen i Underhuset:

»Vi må nu står sammen om at skabe noget bedre - på grund af en, som var bedre.«

»I Jo's navn og for alt, der er anstændigt, må vi ikke lade denne grusomhed ødelægge vores demokrati. Vi må arbejde for at bygge et mere respektfuldt og samlet land,« lød det blandt andet fra Kinnock, mens partifællerne nikkede bifaldende bag ham.


Læs videre: http://www.msn.com/da-dk/nyheder/indland/helle-thornings-mand-v%c3%a6kker-vrede-efter-mindetale-skam-dig/ar-AAhr31J?li=BBr5MK0