May 17, 2016

»Jeg har aldrig været i tvivl. Han er særligt sensitiv« (Blogger: Tager man sine 5D spirituelle briller på, 'nutidens' børn, vælger “højfrekvente” forældre, spirituelt åbne eller kærligheds-mennesker, der skal ruske op i forældrens grundvold og er per definition 'Krystalbørn eller englebørn'. Deres bevidstheds- og energiniveau er meget højere end Deres forældres. De ønsker IKKE at tøjles med gammeldags og konsekvent opdragelse. Med andre ord, “Nutidens” børn er ikke som os andre, de er anderledes, de har mange gange en større vidensbase end Deres forældres livslange traumer og fornægtelse, det kan vi ikke komme udenom, hvad enten vi vil erkende det eller ej... Disse børn, som er sensitive, skal lyttes til, accepteres, og gives, ubetinget kærlighed..Tro ikke et sekund på Indigobørn er lægevidenskabens diagnosticering ADHD eller DAMP eller andet....Det er INTET i vejen med disse børn.) - 17. Maj 2016

Niårige Lucas (tv.) bliver betegnet som »særligt sensitive«
Af Nathalie Ostrynski 16. maj 2016, 22:24

Et stigende antal forældre henvender sig til skoler og daginstitutioner, fordi deres barn er særligt sensitivt og derfor skal tages hensyn til. Lærere og pædagoger ser med bekymring på fænomenet, der hverken anerkendes som diagnose eller sygdom.



Hun sagde det første gang, da han gik i børnehave. Hvor tingene var gået lidt i baglås med Lucas, der hver dag var vanskelig at få af sted og ville lege med perler indenfor i stedet for at være udenfor som de andre drenge. Anden gang var ved skolestart, så lærerne på forhånd vidste, hvorfor hendes søn ofte indtager en observerende plads.

Lucas er særligt sensitiv.  Med de ord om den i dag niårige søn til pædagoger og lærere har Pernille Søe Larsen skrevet sig ind i et samfundsfænomen, der udspiller sig i daginstitutioner og klasseværelser. Her henvender et stigende antal forældre sig til pædagoger, lærere og skolepsykologer med et ønske om, at der bliver taget hensyn til deres barn, fordi det er særligt sensitivt.

Læs videre: http://www.b.dk/nationalt/jeg-har-aldrig-vaeret-i-tvivl.-han-er-saerligt-sensitiv

*************************************************************************
Udgivet første gang den 25. Juni 2014 af Verdensalt Hvem er jeg?


Er du et meget følsomt menneske?

  • Reflektere du over ting mere end alle andre?
  • Bekymre du dig over, hvordan andre mennesker føler?
  • Foretrækker du roligere, mindre kaotiske omgivelser?
  • Har du en ivrig fantasi og livagtige drømme?
  • Er tid alene hver dag så vigtigt for dig - som mad og vand er ?
  • Er du "for genert" eller "for følsom" ifølge andre?
  • Er du ofte meget følsom, anspændt, nærtagende, utryg?
Hvis dit svar er ja, kan du være en særligt sensitiv menneske (HSP - Highly Sensitive Person)
Er det en velsignelse eller forbandelse?

Jeg har hentet inspiration fra egne oplevelser fra familielivet som ligger mig på sinde at have forståelse for hvordan man omgås sensitive mennesker, samt fra Lise August som er autoriseret psykolog - specialist i klinisk psykologi. Hun har i samarbejde med Jette Harthimmer , clairvoyant og spirituel rådgiver, udgivet en fantastisk podcast omkring særligt sensitive mennesker. Test dig selv

Læs videre: http://www.verdensalt.dk/2015/12/srligt-sensitive-mennesker-frygt-er.html


**********************************************************************

At være særligt sensitiv i en ikke altid sensitiv verden - Foredrag for særligt sensitive og dem, som gerne vil forstå deres sensitive partner/ven/kollega/datter/søn bedre

 

København: At være særligt sensitiv i en ikke altid sensitiv verden
Lotte Palsteen



“Det har været en lettelse at finde ud af, jeg er særligt sensitiv. Pludselig er en masse faldet på plads indeni. Jeg har altid følt mig så forkert og mærkelig, fordi jeg ikke kan finde ud af small-talk og hurtigt får lyst til at komme hjem, når jeg er til noget med mange mennesker. Nu er jeg blevet bedre til at anerkende den, jeg er og prøve at undgå overstimulering. Det gør, at jeg bliver mindre irritabel på mine børn og i højere grad er det menneske, jeg gerne vil være.”

Lone, 41 år
  • kan du gå og gruble længe over en samtale eller noget, en anden sagde til dig?
  • har du svært ved at sove, hvis du har været ude om aftenen?
  • har du svært ved at slippe kritik?
  • har du meget svært ved at tilgive dig selv, når du laver fejl eller ikke lever op til den, du gerne vil være?
  • har du let til tårer eller bliver du nemt irritabel og vred?
  • bliver du generet af lyde som andre virker upåvirkede af?
  • bliver dit humør meget påvirket af vejret og lyset?
  • undgår du helst at se Nyheder eller dokumentarer om emner, der virker for overvældende?
  • kan du blive meget berørt over et smukt musikstykke, en bog, et teaterstykke en film eller andres medmenneskelighed?
  • bliver du nemt stresset, når du er under tidspres eller skal gøre flere ting samtidig?
  • mærker du andres følelser lige så stærkt som var det dine egne?
  • har du svært ved at befinde dig blandt mennesker, der bruger en hård tone eller virker vrede?
Hvis du kan genkende flere af disse udsagn, er du måske særligt sensitiv.

At være særligt sensitiv betyder, at man har et særligt fintfølende nervesystem, som gør at både negative og positive indtryk går dybere ind. Andre menneskers følelser, lyde og lugte kan virke meget overvældende og bevirke at man bliver overstimuleret. Omkring 20 % af befolkningen har dette karaktertræk. Særligt sensitive er typisk mere langsomme og velovervejede og har meget brug for at kunne trække sig tilbage og hvile sig oftere og i længere tid end andre mennesker. De kommer tit til at føle sig forkerte i vores vestlige kultur, hvor det at være enormt udadvendt og kunne agere i et højt tempo er kvaliteter, der sættes højt. Derfor er der også mange mennesker med dette karaktertræk, som gennem livet har fået at vide, at de er for følsomme, for nærtagende, for sarte osv. Men hvis følsomheden bruges rigtigt, er der mange fordele ved at være særligt sensitiv.

Til foredraget får du:
  • indsigt i, hvad det vil sige at være særligt sensitiv
  • redskaber til at undgå overstimulering i din hverdag
  • viden om, hvordan du bedst støtter et menneske, der er særligt sensitiv
  • alle fordelene ved at være særligt sensitiv
  • mulighed for at stille spørgsmål

“Lotte Palsteen er en af de mest nærværende og fagligt kompetente formidlere, jeg har mødt.”

Jesper Hilligsø
konceptkonsulent i Krifa
“Lotte Palsteen har som foredragsholder og menneske en fin autencitet og en stor faglig viden. I kraft af hendes nænsomme og terapeutiske tilgang formår hun at fange sit publikum, så de både føler sig hørt og set.
Det var et meget berigende foredrag, som gav stof til eftertanke. Jeg fik vigtig viden både i forhold til mit arbejde og på det personlige plan.”
Miriam Impgaard, Fysioterapeut og Psykoterapeut
”I en fyldt kirke foredrog Lotte Palsteen klart og overbevisende om det at være særlig sensitiv. Pludselig er en masse faldet på plads. Af hjertet tak for nærvær, deling og indsigt.”

Christina Bausager Jensen, Svendborg
STED: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, Kbh N

TIDSPUNKT: Fredag den 3. juni 2016 kl 17.00-19.00
PRIS: 150,-kr

Lotte Palsteen er uddannet psykoterapeut og har specialiseret sig i det særligt sensitive karaktertræk. Hun har egen praksis i Odense, Svendborg og København, hvor hun rådgiver og underviser i særligt sensitive børn, unge og voksne. Lotte er selv særligt sensitiv og bruger meditation og mindfulness for at undgå overstimulering.

LÆS MERE OM LOTTE PALSTEEN: www.lottepalsteen.dk