May 25, 2016

En vigtig sejr for Arktis - 25. Maj 2016










Jeg har en fantastisk nyhed til dig! Fiskeindustriens største spillere har i dag meldt ud, at de vil stoppe bundtrawlernes indtog i uberørte arktiske farvande.

Det er virkelig stort! Det er første gang, at en industri melder sig på banen for at beskytte Arktis. Globale giganter som McDonald’s, Findus, Iglo og danske Espersen, som er Europas største leverandør af torsk fra Arktis, siger nu nej til bundtrawlede torsk fra uberørte områder i Arktis.

Lad os bruge dette momentum til at lægge pres på Norge for at beskytte Arktis.

For at opnå varig beskyttelse af Arktis er det vigtigt, at også den norske regering forpligter sig til at beskytte området. Havet omkring Svalbard er hjem for sårbare dyrearter som isbjørne, hvidhvaler og spækhuggere. Det er Norge, der har mulighed for at skabe den lovgivning, der kan frede dette enestående område og sikre det for fremtiden.

Det er på tide, at vi optrapper presset på Norge, og vi har brug for din hjælp, hvis det skal lykkes. Ved at deltage i vores underskriftindsamling er du med til at lægge pres på den norske regering for at følge fiskeindustriens eksempel og skabe et beskytte havreservat omkring Svalbard

Skriv under her.

Dagens nyhed viser, at vi ved at arbejde sammen kan opnå vigtige fremskridt for denne enestående og stadig uberørte del af vores planet. Tak fordi du er med til at gøre det muligt!

De bedste hilsner
Magnus Eckeskog
Havansvarlig i Greenpeace

PS. Se og del denne video med den fantastiske nyhed.