May 31, 2016

Boom i moderne slaveri: IS sætter sexslaver til salg på Facebook (Men slaveri er langtfra begrænset til terrorgruppen. Der er over 45 millioner slaver i verden anslår en ny rapport, der udkommer tirsdag. Heraf omkring 1.000 i Danmark..)

Politiken: Internationalt

På billedet forsøger den unge pige at smile, men hun tør dog ikke se direkte mod fotografen. Med god grund. Billedet er en del af en opsigtsvækkende annonce, som en tysk IS-kriger postede på Facebook 20. maj.

»Til alle brødrene, som tænker på at købe en slave. Denne koster 8.000 dollars«, skrev han i opslaget.

Manden bag annoncen er ifølge den amerikanske avis Washington Post en kriger, der er kendt som Abu Assad Almani.
Dette er, så vidt jeg ved, det højeste antal slaver, der nogensinde er talt. Men samtidig er andelen af verdens befolkning, der er slaver, lavere, end det formentlig nogensinde har været - Andrew Forrest, stifter af Walk Free Foundation
Navnet menes at dække over en tysk statsborger, der kæmper for Islamisk Stat (IS) i Syrien. Opslaget førte til en debat – ikke om slaveri, men om prisen på den unge pige.

»Kan hun noget særligt til den pris«, spurgte en facebookbruger i en kommentar til opslaget.

»Nope«, lød svaret fra Almani.

»Udbud og efterspørgsel giver hende den pris«.

Få timer senere postede den tyske jihadist et nyt billede, denne gang af en ung forgrædt pige. »En anden slave, også til omkring 8.000 dollars. Yay eller nay«, skrev han.

Læs videre: http://politiken.dk/udland/ECE3229628/boom-i-moderne-slaveri-is-saetter-sexslaver-til-salg-paa-facebook/