Apr 18, 2016

Stop køb af kampfly - Om Dukkedrengen "Danmark" som snart har solgt sin sidste rest af sjælen til djævlen. Til gengæld for sin sjæl får Danmark 'Magt' som den ultimative gevinst, løgn og bedrag. Med droner og fly kan vi være med til at skabe frygt for død og fortabelse for dem som er imod forsvarspagten og det militære industrielle kompleks


Blogger: High Politics - Skær Ned På Velfærden  - Overfør Besparelserne Til Erhvervslivet & Forsvarsforliget. Et flertal af Folketingets partier har haft en umoralsk-hemmelig-gensidigt-aftale med forsvarspagten (USA og NATO) for at bevare og fodre det militære industrielle kompleks (The Khazarian Mafia Masterminds). Danmark er en miniature LEGO-stat - For små til at stemme nej-tak - For stolte til at at indrømme det er usundt at være en krigsførende nation - For store til at nedruste og lade andre nationer være air-policing. Vi stiller ikke spørgsmål om NATO's falske identitetskrise. Præsident George W. Bush sagde det jo så smuk "Et nederlag mod Taleban og al-Qaeda vil kaste forsvarspagten mellem USA og Europa ud i en eksistenskrise, som NATO næppe kan overleve". NATO efter den Kolde Krig skulle genopfinde sig selv som en offensiv militær alliance med hele verden som sit aktionsområde, idet organisationen havde mistet sin eksistensberettigelse som forsvarspagt mod Sovjetunionen. Siden 1968, da USA tilbød at købe Grønland af Danmark, indgik USA og Danmark særaftaler mod enorme skatteindtægter. Vi er i lommen på USA og for at vise vores "Combat Readiness" skal vi nu købe fly (samlet pris 100 mia. kr.) derefter kommer turen til søværnet og så til hæren. Alt sammen, for at kunne afskrække Putin og andre nationer som er imod USA. Derfor skal vi nu "også" i krig på syrisk territorium. Denne hemmeligholdte aftale er ligesom andre højt profilerede sager så som DONG salget og NETS et skridt i den gale retning. 

Jeg har et forslag - Kan vi ikke hente de penge fra de manglende skattekroner som Mærsk-aftalen/Nordsøaftalen fra 2003, der ikke kunne genforhandles, blot betaler 65 pct af overskuddet i skat, i modsætning til den norske stat som kræver 80 procent beskatning. En skattefordel som koster Statskassen op imod 10 mia. kr. årligt. 

http://www.fyens.dk/erhverv/Regeringen-vil-give-Maersk-bedre-forhold-i-Nordsoeen/artikel/2971875


Stop køb af kampfly


Meget tyder på, at regeringen sammen med et flertal af Folketingets partier, fra SF til DF, vil gennemføre indkøbet af nye kampfly i foråret 2016. Det vil koste omkring 30 milliarder kroner at købe de nye kampfly, og samlet set kan prisen ende på over 100 milliarder kroner, når drift og vedligeholdelse tælles med.
De penge kan bruges til mange andre vigtige ting – særligt i en tid, hvor der spares på velfærd og udsatte mennesker. For prisen på bare ét kampfly kunne vi fx få 4.747.774 besøg fra hjemmeplejen eller 33 havvindmøller, der ville kunne dække Aalborgs energiforbrug i 20 år.
Kampflykøbet vil også fastlåse dansk udenrigspolitik i mere krigsdeltagelse, og det er en forkert vej at gå. For man kan hverken skabe fred eller bekæmpe nød og ulighed med kampfly.
I Enhedslisten arbejder vi for at få stoppet kampflykøbet og at få mest mulig åbenhed og debat om, hvad der foregår.

Kampagne: Kampfly eller velfærd?


Vi er alle sammen nødt til at sige fra nu, hvis vi skal stoppe danmarkshistoriens måske tåbeligste investering. Vær med i Enhedslistens kampagne Kampfly eller velfærd?  
Vi skal gøre alt vi kan, for at stoppe det kampflykøb. Det er langt ude at bruge 30 milliarder skattekroner på nye kampfly, mens der skæres på velfærden i alle landets kommuner. Og der er desperat brug for en ny udenrigspolitik, hvor vi satser på udvikling og fred frem for bombetogter.
Eva Flyvholm, freds- og forsvarsordfører



Det har Enhedslisten gjort


Enhedslisten har vi længe arbejdet på at stoppe indkøb af kampfly. Vi har indkaldt til debatter i Folketingssalen, hvor vi har spurgt kritisk ind til, hvad Danmark skal med kampfly. Vi har foreslået, at der skal være åbenhed om kampflykøbet. Vi har haft skiftende ministre i samråd, og vi har stillet uendeligt mange spørgsmål for at få informationer frem og skabe debat om kampflykøbet. Vi skriver kronikker, laver kampagne, samler underskrifter og arrangerer debatter og aktiviteter.

Læs mere

************************************************************

Når køb af kampfly kommer op: Lad os samle os til et stort NEJ!



LAD OS SÆTTE FOKUS PÅ NEJ TIL KØB AF NYE KAMPFLY NU LAD OS INDKALDE TIL DEMONSTRATION DEN DAG DER FREMLÆGGES ET KONKRET BESLUTNINGSFORSLAG OM KØB AF KAMPFLY

Krigstrommerne buldrer og Danmark er lige nu på vej ud i en ny krig i Syrien. Spørger man den danske befolkning, er der ingen grund til at tro, at der vil være flertal for hverken nye krige eller nye kampfly. Men vi bliver ikke spurgt – ikke inddraget i beslutningerne.
Mange mennesker i rigtig mange forskellige sammenhænge siger NEJ TIL NYE KAMPFLY!
Læs resten