Mar 25, 2016

Danmark vil sælge Australien krigsskibe for milliarder (Danmark er nu en krigsførende nation. Det afspejles i balletten, i billedkunsten, i filmen, ja sågar i cirkusrevyen; og selvfølgelig ikke mindst i litteraturen...- Mikkel Brixvold, som er forhenværende elitesoldat og har gjort tjeneste i Irak) 25. Marts 2016

København: Danmark kæmper en stille kamp om at komme i betragtning til en enorm ordre, når den australske flåde i de kommende år skal indkøbe ni nye krigsskibe til en samlet værdi af svimlende 150 milliarder kroner.

Bag det danske bud står Odense Maritime Technology (OMT), der i samarbejde med søværnet har udviklet flådens fregatter i den såkaldte Iver Huidtfeldt-klasse.

Og selv om OMT i kapløbet om de australske dollar er oppe mod giganter i den tyske, franske og engelske forsvarsindustri, er skibsdesignvirksomhedens administrerende direktør, Kaare Groes Christiansen, forsigtig optimist.

- Vores skibe er bygget op af moduler og meget fleksible. Det gør dem nemme at bygge og nemme at ændre, hvilket igen gør dem meget interessante rent prismæssigt, siger han. Læs videre her

http://www.forfatterweb.dk/temasider/danmark-som-krigsfoerende-nation-...-i-litteraturen