Mar 29, 2016

April 2015 satte DR fokus: 210.000 danskere er ensomme. En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, rammer ensomheden hver fjerde dansker... (men er symptombehandlingen 'sociale relationer' virkelig den eneste kur?) - 29. Marts 2016

Update: Ensomhed rammer hver fjerde dansker. Inden for de seneste to måneder har 25 procent af alle voksne danskere følt sig ensomme. Og 17 procent føler sig ensomme dagligt. Eksperter advarer om, at langvarig ensomhed kan være livsfarlig. læs videre her

********************************************

Udgivet første gang den 21. April 2015 af Verdensalt


Over 200.000 danskere er ramt af ensomhed. Men ensomheden kan være svær at tale om.

Derfor sætter DR fra uge 17 og frem fokus på ensomhed med indsatsen ’En som mig’.

Hvad vil det sige at være ensom? Ensomhed er ikke bare at føle sig alene. Ensomheden udspringer af savnet af meningsfulde sociale relationer, samtidig med man savner nærvær og samhørighed med andre.

Det fortæller lektor i psykologi ved Syddansk Universitet, Mathias Lasgaard, der har forsket på området. - Ensomhed er en subjektiv ubehagelig tilstand, der opstår, når man oplever et modsætningsforhold mellem de relationer, man synes, man har, og de relationer, man ønskede, man havde, siger han.....


Tror du selv på - Luk mig ind - det er Blachman (1:3) - gør en forskel?

Rastløs. Vemodig. Trist. Modløs. Følelsen af ensomhed kan beskrives på mange måder. Og mange oplever, at følelsen fra tid til anden lægger vejen forbi. Men hvornår er man ensom, og hvornår er man bare alene? Ensomhed og depression kan måske være tætte forbunden, men ikke nødvendigvis klassificeret efter normen i samfundet, hvad er bedst, at være introvert eller ekstrovert mennesketype, enten om du nu kan lide, at være i centrum og snakke med mange mennesker, eller foretrække en dybere samtale med én person ad gangen? Kan vi symptombehandle med nervemedicin og lykkepiller og tro på, hvis nu vi fejer vores ensomhed ind under gulvtæppet, så går det nok væk af sig selv? Eller skal vi selv udføre en aktivt handling, hente ny energi/inspiration fra vores egen 'indre' potentiale, lytte til vores intuition og mavefornemmelse hver gang, vi synker længere ned i vores grav af ensomhed og depression?

Vores underbevidsthed styrer vores impulser ganske korte sekunder før de bliver til tanker?  90.000 tanker passerer din hjerne på et døgn, og mange af dem er de samme. Ruminering, som det hedder, når man tygger drøv på dagens hændelser, stjæler ikke alene din nattesøvn. Den æder din energi og kan ende med at gøre dig fysisk syg og deprimeret. Vi ved, 'søvn' har afgørende betydning for kroppens genopbygning, og mangel på søvn kan både påvirke immunforsvar og kognitive funktioner.

Forkælede drømmebørn har ondt i selvværdet og ældre mangler sociale interaktion 


Jeg vil anskue tingene lidt anderledes end DR's temauge, selvom det er en stor mundfuld. At være ensom er oftest uønsket - og gør bare ondt. Alt afhængig af, hvor vi 'selv' placere os i livets cyklus af udfordringer! Når vi er arbejdsløse, kan vi let være ensomme. Ensomhed er ikke kun et fænomen hos ældre mennesker, fordi vi har mistet vores livslange ledsager eller relationer til familien, eller ensomheden som vis udstrækning 'bor til leje' hos unge, som er, ekstra sårbare. Ensomhed, er lige så farlig som at ryge eller være afhængig af tilfældigt købesex. Den findes i alle aldre og gemmer sig på alle sociale lag i samfundet.

Den teknologiske revolution, mobning, de sociale medier, afhængigheder af anerkendelse, opmærksomhed samt idealer og alt for tidlige seksuelle erfaringer, hjælper ikke ligefrem vores unge væk fra ensomheden eller depressionen. Så spiller skilsmisser, overgreb på børn også en central rolle (svært at tage ud af  ligningen), for ensomheden/tomheden/afmagten sniger sig ind, uden selv-udvikling, hele livet. Jeg vil våge den påstand, der er paralleler fra teenagere til de ældre generationer fordi, igen, social interaktion og relationer til familie og jævnaldrende, betyder alt. Men, fordi unges reptilhjerner per definition, er halv udviklet som teenagere, samt de ældre, har svært ved at konsumere eller ændre deres skikke & sædvane, er det oplagt, at sige, løsningen på ensomheden er IKKE kun social interaktion med andre medmennesker....


Arbejd med dig selv, acceptere ensomheden og dyrk den intens


Forestil dig, at skulle stille dig foran spejlet hver dag og udføre et ritual i form af 'beskæftigelser', bare det, at se dig selv i øjnene via dit spejlbillede og sige;  "i dag bliver den bedste dag i mit liv" eller "Jeg er et guddommeligt udtryk for liv. Jeg elsker og accepterer mig selv, som jeg er her og nu.". "Forsøg så, at forslå det til en teenager, har forsøgt med min egen datter, det var lige før hun ringede til børnetelefonen. Det er noget, at det sværeste vi ved, at konfrontere os selv! Du kan naturligvis heller ikke ændre andres frie vilje.

Hvis du spørger mennesker, hvis de fik et valg, "enten fire timers præsentation foran 500 mennesker, hvor følelsen af, at alle bare ned-stirre stift på en, eller dø, vil folk vælge, at dø". Hvorfor, vi bliver usikre og selvværdet forsvinder, nu er vi på prøve og skal præstere noget, ergo frygten for at nedgøre os selv, pinligheden, miste kontrollen og overblikket osv. hvis det er så nemt at miste balancen og kontrollen over os selv, så er det vel også lige så nemt, at føle sig ensom og deprimeret og alene?    
"I kærlighed er der hverken du eller jeg" - Ensomheden er tilbagetrukkethedens smerte og kval, det er den isolerede tilstand du befinder dig i når du som person ikke passer nogen steder, hverken i gruppen, i landet, med din kone, med dine børn, med din mand; du er lukket ude, isoleret fra andre mennesker. Du kender den tilstand. Men, kender du også til alenehed? - J.Krishnamurti


Ensomheden ankommer ikke hos individet som en luftbåren virus eller ud af den blå luft. Det er heller ikke nogen forbandelse. Den kan ikke projekters over på et andet menneske. Ensomheden er svært at dæmpe eller forvinder ikke, uden du selv bidrager med, at arbejde med dit indre. Når du så er vant til ensomhed, bliver du i harmoni med rytmer af dig selv og dit eget sind - fordi du altid er nødt til, at svare for dig selv, i slutningen af dagen, at være alene med dine tanker. Du vil også vide, hvor vigtigt selv-kærlighed og afhængighed er, at elske dig selv, før du elsker en anden, men jeg tror, det universelle i ensomhed lærer os, hvad kærlighed faktisk er for en størrelse. At være ensom er, at være menneske, at føle smerte, at blive tvunget til at kende dig selv - og det universelle i det der binder os. Kærlighed er, at omfavne denne universalitet og overgive sig til det.
Frygt en­som­he­den, men dyrk den ikke. Man skal bruge sin egen en­som­hed og be­vidst­hed om, at det er et grund­vil­kår, til at stå vagt om hin­an­dens en­som­hed, siger præ­sten og for­fat­te­ren Jo­han­nes Møl­le­ha­ve, der tit føler sig ensom. 
Den vogn som Hr. Møllehave mosser frem om frygt, er jeg personligt modstander af. Ensomhed er den menneskelige tilstand. Dyrk det. Den måde det går direkte igennem alle dine lag af følelser / astral legeme og giver din sjæl plads til at vokse. Forvent aldrig, at vokse med din ensomhed. Håb aldrig på, at finde mennesker, der vil forstå dig, at finde en person der optager pladsen. En intelligent, følsom person er den undtagelse, den meget store undtagelse. Hvis du forventer, at finde mennesker, der vil forstå dig, vil du blive meget skuffet. Det bedste, du nogensinde kan gøre er, at forstå dig selv, hvad det er, du ønsker, og ikke lade 'nogen' står i vejen.

Åndelig ensomhed


Lysarbejdere ; Englemennesker, Stjernemennesker, Indigo-, Regnbue- og Krystalmennesker - kært barn har mange navne. Her kan ensomheden være allerstørst, mest fordi den dybe isolerende faktor der spiller ind, at tilhører en minoritet frem for majoritet eller flertallet. Dermed ikke at sige, det også kan skabe den dybere forståelse for, vi alle er ONESS, tæt forbundet til alle eller tilhørsforholdet til det guddommelige aspekt, troen på, vi ALDRIG er alene.

Den mest invaliderende form af tilstanden er undertiden også benævnt som "isolation" eller følelsen af at blive afbrudt fra hinanden, forladt eller bare "anderledes" end alle andre du kender. Denne situation forværres, når venner, kolleger og endda familiemedlemmer begynde at se dig anderledes. De er ikke så meget fascineret af dine positive ændringer, men snarere skuffet over dit skift i holdning og kan endda være bekymret for din mentale stabilitet. Disse ellers velmenende sjæle karakteriseres lejlighedsvis som "sovende", og du kan meget vel være en del af "opvågnen".
Mennesker der vælger, at anskueliggøre verden/universet som sin legeplads og være i stand til, at trække sig op i helikopteren, for at få overblikket og tør vise sin indre viljestyrke og mod til, at søge viden og forståelse for vores eksistens, historie og om sandheden, vil aldrig igen, være ensomme i samme forstand som tidligere. Når vi finder vores indre glød igen, vores indre konfliktbarn og starter healingsprocessen, ændret de fastforankret tankemønstre, skaber vi en indre ro, som igen sender positive energier ud i og omkring os. Alt hænger sammen i en større helhed. Når vi slipper især offer-rollen, frygten, angsten slipper selvhad, afmagt, slipper kontrollen, få selvværdet tilbage samt selv-kærligheden, så forsvinder også depressionen og ensomheden.

Jeg er fuldstændigt klar over, hvor svært det er. Men det viser alt tydelighed, vi endnu ikke tør stole på vores unikke, guddommelige aspekt af vores indre SELVET, højere sjæl, som guider os videre mod friheden, i stedet for grave os dybere ned hele i sandet. Dit bevidste eller ubevidste ønske om at vende tilbage til højere vibrationer, vil sandsynligvis give en stor følelse af begrænsning eller ensomhed for noget eller nogen. Disse typer af tanker og følelser sænker din bevidsthed. Det er her, at processen med transmutation af vores jordiske legeme, går i stå.

Til syvende og sidst, hvad du sender ud til universet får du også tilbage. Hvis du mister venner, relationer, familie, så betyder det bare, at du er færdige med den del af dit liv og dermed bevæger der til næste sted for din udvikling. Vi kan ikke undgå ensomheden, det er en del af os. Når du er parat til nye relationer kommer de til dig, når du selv er parat til at give slip på ensomheden, bliver den også transmuteret til dit nye liv. Hvis du søger hjælp af vores skytsengle og galaktiske guider, får du det. DU ER ALDRIG ALENE - det er en illusion.

Tak fordi du læste på min blog

Namaste!