Feb 16, 2016

WHO afviser lægers tvivl om zikavirus (Du får aldrig AMA, WHO, Big Pharma til at indrømme noget som helst! Nøjagtigt ligesom Big Government, Big Oil, Big Agri-Chem - Giganter så som Monsanto.. Murene skal brydes ned, indenfra..)

Læs også: Læger tvivler på zikavirus: Deforme babyer kan skyldes sprøjtegift

Argentinske læger mener, at spædbørn med små hoveder i Sydamerika skyldes sprøjtegifte i drikkevandet og ikke som hidtil antaget det myggebårne zikavirus


Verdenssundhedsorganisationen WHO afviser argentinske lægers teori om, at det kan være et insektmiddel og ikke som hidtil antaget det myggebårne zikavirus, der kan føre til, at børn bliver født med underudviklede kranier.

- Efter yderligere gennemgang af toksologiske data på pyriproxyfen konkluderer WHO, at der ikke er noget bevis for, at larvicid kan være årsag til det nuværende udbrud af mikrocephaly i det nordøstlige Brasilien, skriver talsmand for WHO Tarik Jasarevic i en mail til Ritzau.
ZIKAVIRUS

Zikavirus overføres med myggearten aedes og giver hos de fleste ingen eller milde symptomer. Men den er farlig for gravide. Virussen er nemlig mistænkt for at kunne give underudviklet kranie og hoved, såkaldt microcephali, hos nyfødte. Op mod 27 lande er berørt af smitten, og WHO har nu erklæret Zikavirus for en global trussel.Gå til tema

Det er en gruppe argentinske læger, der har sat spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk er zikavirus, der er skyld i den store stigning i antal tilfælde af microcephali hos spædbørn i Sydamerika.

Det skriver teknologimediet Tech Times.

Lægerne i Physicians in Crop-Sprayed Towns (PCST), som er en argentinsk sammenslutning af læger, der beskæftiger sig med skader fra sprøjtegifte, mener, at de mange tilfælde af børn med misdannede hoveder skyldes gift i drikkevandet.

Ifølge PCST blev insektmidlet pyriproxyfen, der danner misdannelser hos myg, i 2014 tilsat Brasiliens vandforsyning for at undgå myggelarver i landets drikkevandstanke.

Lægerne mener, at midlet kan være grunden til de mange tilfælde af microcephali - en neurologisk lidelse, der medfører underudvikling af kraniet hos spædbørn.

- For eksempel har myndighederne i den brasilianske delstat Pernambuco tilsat pyriproxyfen til drikkevandet, og det er netop her, der findes flest af den myggeart, som bærer zikavirus, siger PCST i en rapport.

En andet argument er, at der ingen børn er født med microcephali i Colombia, hvor de seneste tal viser, at 5.013 gravide kvinder er bærere af zikavirus.

/ritzau/