Feb 9, 2016

Venstres eget ungdomsafdeling kalder logningsforslaget for en "direkte trussel mod borgernes retssikkerhed" (VU går imod partitoppen og »den lille svindler« for at benytte citatet fra Mogens Lykketofts tale i anledning af sin fødselsdag) - 9. Feb 2016

»Det generer mig ad helvede til, at jeg har været med til at indføre reglerne dengang. Men jeg var omringet af jurister, som ikke fattede noget, og jeg kunne ikke gøre noget ved det. Det var en forfejlet idé fra starten af, men det stod ikke til at ændre dengang,« siger TDC’s tidligere telechef til Version2.

Det meget omstridte forslag fra regeringen om at genindføre sessionslogning møder nu kritik fra en ny kant.

Venstres eget ungdomsafdeling kalder nemlig forslaget for en "direkte trussel mod borgernes retssikkerhed".

Det skriver Information.

- Som retssamfund må vi aldrig ty til masseovervågning for at bekæmpe kriminalitet, siger Chris Preuss, formand i Venstres Ungdom.

Sessionslogning gør det muligt at lagre oplysninger om borgernes aktiviteter på internettet fra mobiltelefoner.

- Man vil mistænke alle borgere for at være potentielle terrorister eller kriminelle ved at overvåge dem alle sammen. I stedet for som i dag, hvor man er uskyldig, indtil andet er bevist, tilføjer Chris Preuss til avisen.

Sessionslogningen blev afskaffet i 2014 af den tidligere regering, da logningen havde vist sig ikke at leve op til formålet, nemlig at hjælpe politiets efterforskning.

Her var den nuværende skatteminister Karsten Lauritzen og Venstres Michael Aastrup Jensen store kritikere af sessionslogning.

- Hvis Venstre genindfører overvågningen, må man sige, at de vender på en tallerken, for de var selv blandt dem, der talte allerstærkest for en afskaffelse af den gamle sessionslogning, siger Chris Preuss til Information.

Han tilføjer desuden, at forslaget ikke er liberalt.

Justitsminister Søren Pind (V) har ikke ønsket at kommentere kritikken fra ungdomspartiet til Information.

Forslaget har mødt meget kritik fra den politiske verden, men også fra andre kanter. Blandt andet har Ingeniørforeningen og tænketanken Justitia kaldt forslaget for bekymrende.

/ritzau/

http://www.politiko.dk/nyheder/venstres-ungdom-kalder-logningsforslag-problematisk