Feb 23, 2016

PENGEMASKINE: Staten tjener kassen på at låne ud til studerende (Hvad værre er - Ifølge Jason A "webcaster" og flere nyhedsmedier i USA, har flere amerikanske studerende oplevet, inden for de sidste par uger, at blive anholdt af US Marshal eller politiets aktionsstyrke, hvis man skylder penge til det føderale system mht. studielån)

Af Lærke Øland Frederiksen | @LaerkeOeland
Ivan Mynster
Mandag den 22. februar 2016, 05:00
Send mail Hent Pdf-version

Læs også: Flere studerende har svært ved at betale SU-lån tilbage for fem år siden havde 5000 studerende problemer med at betale deres SU-lån tilbage, efter de var færdige med deres uddannelse. I dag er tallet 8000.


SU-lån er blevet en indbringende forretning for staten, der siden 2011 har tjent 1,5 milliard kroner i renter. Alligevel tager flere og flere SU-lån, og antallet af dem, der ikke kan betale deres lån tilbage, eksploderer. De studerende vil have en lavere rente, men regeringen afviser.

SU-lånet var tænkt som en hjælpende hånd til de studerende, men i stedet er det blevet en overskudsforretning for staten. Alene i år budgetterer staten med 474 millioner kroner i overskud, og dermed har statskassen tjent 1,5 milliarder kroner på de studerendes lån siden 2011.

Selvom staten låner pengene meget billigt i Nationalbanken, betaler de studerende stadig fire procent i rente, mens de er under uddannelse. Men det kan ikke være rigtigt, at SU-lånet skal være en overskudsforretning for staten, mener de studerende.
Det er jo ikke rimeligt, at de studerende skal betale ågerrente. Det forsøger vi at nedlægge forbud imod ved andre lån.Jonas Dahl, gruppeformand, SF

Læs videre: http://www.ugebreveta4.dk/staten-tjener-kassen-paa-at-laane-ud-til-studerende_20390.aspx

This Video Will Shock You! PROPHECY HAPPENING WORLDWIDE (2016-2017)